ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

10.000 αυτοκίνητα θα εξάγει η Σερβία στην Ρωσία, εμείς;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 10, 2014 at 6:00 μμ, Last Updated: 
fiat-via-italia
Τα εργοστάσια της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας «ΦΙΑΤ» στην σερβική πόλη Κραγκούεβατς, έχουν  σχέδια για την παραγωγή, κατά το προσεχές έτος, 100 χιλιάδων αυτοκινήτων μάρκας «500L», πράγμα που θα φέρει στη σερβική οικονομία ακαθάριστα έσοδα σε ξένο συνάλλαγμα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

«Τα εργοστάσια της Fiat στο  Κραγκούεβατς δεν έχουν την πρόθεση να παράγουν οποιοδήποτε άλλο μοντέλο αυτοκινήτων», αναφέρει σε ρεπορτάζ  η σερβική ραδιοφωνία τηλεόραση, από      την έκθεση αυτοκινήτων στο Παρίσι, όπου παρουσιάστηκε το νέο μοντέλο του αυτοκινήτου Fiat 500.
Για το προσεχές έτος η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία «θα αποτελέσει τον υπ’αριθμόν ένα εξαγωγέα στη Σερβία. Τα στελέχη της Κυβέρνησης της Σερβίας πρόκειται να αξιοποιήσουν την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας, Β.Πούτιν , στο Βελιγράδι, για  την συνέχιση των συνομιλιών για την εξαγωγή 10 χιλιάδων αυτοκινήτων από το Κραγκούεβατς προς την ρωσική αγορά χωρίς τελωνειακούς δασμούς», δήλωσε ο . Đan Luka, εκπρόσωπος των ιταλικών εργοστασίων ΦΙΑΤ στην Σερβία.
Όπως γράφουμε εδώ και καιρό στο pentapostagma.gr, η οικονομία μιας χώρας αποδίδει τον καθρέπτη της κοινωνίας . Οι Σέρβοι αν και πέρασαν πολλά , (πόλεμο, καταστροφές , Κόσσοβο), αναζωογόνησαν την οικονομία τους, και βρίσκονται σε πορεία ανόδου . Από την άλλη πλευρά το εμπάργκο στην Ρωσία από την χώρα μας, λόγω ΕΕ,  θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Σκεφτείτε τα ελληνικά αυτοκίνητα pony  που αναμένονται να βγουν σε κυκλοφορία, να έβρισκαν «δίοδο αγοράς»  στην αχανή Ρωσία. Μακάρι να βγούμε από αυτό το  ατέρμονο οικονομικό τέλμα με κατάλληλες κινήσεις.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου