ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

10 καρκινογόνα στοιχεία που υπάρχουν μέσα στο σπίτι σας

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Οκτωβρίου 25, 2014 at 9:32 μμ, Last Updated: 
10-καρκινογόνα-στοιχεία-που-υπάρχουν-μέσα-στο-σπίτι-σας
 Οι περισσότεροι άνθρωποι στη λέξη «τοξικό» ή «ρυπογόνο» αντιδρούν σκεφτόμενοι ακραίες μορφές τοξικότητας, όπως η ραδιενέργεια, που ενοχοποιούνται για την ανάπτυξη καρκίνου.
Πολύ συχνά, τα προϊόντα καθημερινής χρήσης, αυτά δηλαδή που βρίσκονται στα νοικοκυριά μας δεν θεωρούμε ότι είναι βλαβερά και τοξικά. Αυτό είναι μέγιστο λάθος. Υπάρχουν πολλά οικιακά προϊόντα που βρίσκονται στα περισσότερα νοικοκυριά που περιέχουν συστατικά που συνδέονται με την ανάπτυξη καρκίνου και έτερων μακροχρόνιων προβλημάτων υγείας.
Ακολουθεί μία σύντομα λίστα με τα 10 πιο συχνά καρκινογόνα προϊόντα που μπορεί να υπάρχουν μέσα σε ένα σπίτι:

Αποσμητικά Χώρου
Τα αποσμητικά χώρου χρησιμοποιούνται ευρύτατα για την ανανέωση της οσμής των εσωτερικών χώρων και για να βοηθήσουν στην εξάλειψη προβλημάτων όπως η μυρωδιά των κατοικίδιων ζώων. Παρόλα αυτά, πολλά από αυτά τα προϊόντα περιέχουν ναφθαλίνη και φορμαλδεϋδη, στοιχεία που έχουν συνδεθεί με την ανάπτυξη καρκίνου. Τα αιθέρια έλαια είναι πολύ ασφαλέστερα για οικιακή χρήση.
Υλικά καλλιτεχνίας
Εάν εσείς ή τα παιδιά σας ασχολείστε με τα καλλιτεχνικά, το πιο πιθανόν είναι ότι ήδη διαθέτετε υλικά με καρκινογόνα στοιχεία. Τα πιο επικίνδυνα από αυτά είναι οι ακρυλικές μπογιές, η εποξική κόλλα, και οι μαρκαδόροι μόνιμης γραφής.
Υλικά Αυτοκίνησης
Τα περισσότερα γκαράζ περιέχουν υλικά όπως λάδια, αντιψυκτικά, καθαριστικά και άλλα υλικά για τη συντήρηση ενός οχήματος. Πάντως, τα περισσότερα από αυτά περιέχουν θανατηφόρα καρκινογόνα στοιχεία.
Κεριά
Σχεδόν όλοι μας αρεσκόμαστε σε ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών για μία ειδική περίσταση, αλλά θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε, στο μέτρο του δυνατό, κεριά από καθαρό μελισσοκέρι (σ.σ. pentapostagma.gr – beeswax candles) – τα κεριά από αρωματική παραφίνη παράγουν πολλά ανθυγιεινά υποπροϊόντα καθώς καίγονται, συμπεριλαμβανομένης της αιθάλης που είναι εξαιρετικά βλαβερή για τα πνευμόνια.
Καθαριστικό για Χαλιά
Τα καθαριστικά για χαλιά περιέχουν πολλά τοξικά συστατικά, αλλά ευτυχώς υπάρχουν φυσικά καθαριστικά που  είναι εξίσου αποτελεσματικά που είναι εξίσου αποτελεσματικά δίχως να θέτουν την υγεία σας σε κίνδυνο.
Στεγνό Καθάρισμα
Τα στεγνοκαθαριστήρια χρησιμοποιούν αρκετά τοξικά χημικά, αλλά υπάρχει η εναλλακτική επιλογή των καθαριστηρίων που χρησιμοποιούν υγρό καθάρισμα, μία πολύ πιο ασφαλής επιλογής για εσάς και το περιβάλλον.
Προϊόντα για την Απομάκρυνση των Τσιμπουριών και των Ψύλλων
Η απομάκρυνση τσιμπουριών και ψύλλων από τα κατοικίδιά σας είναι σημαντική, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν λιντέιν, που είναι ύποπτα για καρκινογενέσεις και σκεφτείτε να αξιοποιήσετε πιο φυσικούς τρόπους.
Βερνίκια και Χρώματα
Οι πτητικές οργανικές ενώσεις (σ.σ. pentapostagma.gr – VOC) περιέχονται πολύ συχνά στις μπογιές και απελευθερώνουν τοξικά αέρια στην ατμόσφαιρα όταν ένα σημείο έχει βαφεί και πολλές από αυτές είναι υπεύθυνες για καρκινογένεση, αν και υπάρχουν στις ημέρες μας αρκετές διαθέσιμες μπογιές που δεν περιέχουν πτητικές οργανικές ενώσεις.
Φυτοφάρμακα οικιακής χρήσης
Τα προϊόντα που έχουν ως στόχο να καταπολεμήσουν τα έντομα ή τα ζιζάνια στα φυτά που έχετε καλλιεργήσει στο σπίτι, ενδέχεται να περιέχουν επίσης χημικά που συνδέονται με την ανάπτυξη καρκίνου.
Πλαστικά δοχεία
Πολλά πλαστικά δοχεία πλαστικά, όπως τα μπουκάλια νερό ή όσα χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση τροφίμων, περιέχουν BPA –δισφαινόλη Α, μια χημική ουσία που συνδέεται με ανάπτυξη καρκίνου και άλλα προβλήματα υγείας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην τοποθετείτε στο φούρνο μικροκυμάτων αυτά τα δοχεία, καθώς η χημική αυτή ουσία μπορεί να διαχυθεί στο φαγητό σας.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου