ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Με το βλέμμα στη ψήφο εμπιστοσύνης

Σε θέσεις μάχης τα κόμματα

07/10/2014


Με τον καθιερωμένο αγιασμό, χοροστατούντος αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, ξεκίνησαν χθες οι εργασίες της Γ' Συνόδου της ΙΕ Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Βάσει του άρθρου 64 του Συντάγματος, η Βουλή συνέρχεται αυτοδικαίως κάθε έτος την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου σε τακτική σύνοδο για τα ετήσια έργα της.














Μία έντονη πολιτική εβδομάδα αναμένεται να είναι η τρέχουσα, καθώς ήδη οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Κατά τον χθεσινό καθιερωμένο αγιασμό στη Βουλή με αφορμή την έναρξη των εργασιών της νέας Συνόδου, ο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος από το κοινοβούλιο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «θα είναι μία καλή χρονιά για την Ελλάδα, για τη σταθερότητα, για την ανάπτυξη και κυρίως για τη μείωση της ανεργίας».
Λίγο πριν είχε κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Τη σχετική επιστολή του πρωθυπουργού ανέγνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης:
«Αγαπητέ Πρόεδρε, καταθέτω πρόταση εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 1 του Συντάγματος και 141 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».
Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει δύο ημέρες μετά την υποβολή του αιτήματος, δηλαδή το αργότερο την Τετάρτη.
Έτσι, τα βλέμματα όλων είναι στραμένα στην ψηφοφορία, που αναμένεται να γίνει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και στο αν και πόσες ψήφους θα λάβει η κυβερνητική πλειοψηφία, πέραν των 154 που ήδη διαθέτει.
Στο μεταξύ, στην αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι «την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός» απάντησε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη, μιλώντας χθες στον Σκάι.
«Η αμφισβήτηση της δεδηλωμένης είναι σοβαρό ζήτημα», δήλωσε η κ. Βούλτεψη τονίζοντας ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση έπρεπε να απαντήσει στην «ανευθυνότητα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «που έσερνε τη χώρα στην εκλογολογία».
Η κ. Βούλτεψη δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος σημειώνοντας πως «μέχρι τώρα δεν ξέρουμε ποια είναι η γραμμή του».
Οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής άρχισαν χθες Δευτέρα, με την κατάθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου