ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Προϋπολογισμός: «Αυξήσεις» από 1/7/2014 για τους ένστολους. Θα τις πάρουν «μαζεμένες» ως το τέλος του έτους

ΠΗΓΗ : "  http://sasamagnesia.blogspot.gr    " 

Προϋπολογισμός: «Αυξήσεις» από 1/7/2014 για τους ένστολους. Θα τις πάρουν «μαζεμένες» ως το τέλος του έτους



Χωρίς αναφορά σε ποσοστό αναπλήρωσης των περικοπών που έχουν υποστεί από τον Αύγουστο του 2012 οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία ένστολοι και δίχως καμία νύξη για τον χρόνο απόδοσης αυτής της επιστροφής στις αποδοχές, κατατίθεται σήμερα στην Βουλή το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2015.
Στο κείμενο του Προσχεδίου, το οποίο
παρουσίασε το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρεται μόνο ότι θα δοθούν αυξήσεις στις αποδοχές των ένστολων, και μάλιστα αναδρομικά, αφού ως ημερομηνία εφαρμογής του εν λόγω «μέτρου» αναγράφεται η 1ηΙουλίου 2014.
Βάσει των μέχρι στιγμής προβλέψεων και εγγραφών, στον τρέχοντα Προϋπολογισμό έχει εγγραφεί κονδύλι ύψους 126,2 εκατομμυρίων ευρώ για την απόδοση αυξήσεων στις αποδοχές των ένστολων, μετά την δικαστική απόφαση που τους δικαίωσε. Αυτό σημαίνει απόδοση στους δικαιούχους επιπλέον 20,03 εκατομμυρίων ευρώ κάθε μήνα.
Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός προβλέπει οι αυξήσεις, που λόγω και της απόφασης του ΣτΕ θα γίνουν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, να δοθούν «μαζεμένες» για το 2014 σε μία δόση, ως το τέλος του έτους.
Αυτό σημαίνει ότι όποια στιγμή αποφασιστεί από την Κυβέρνηση οι ένστολοι θα εισπράξουν, σύμφωνα με πληροφορίες το 40% της περικοπής που υπέστησαν τον Αύγουστο του 2012, για όσο διάστημα έχει περάσει από την πρώτη ημέρα του Ιουλίου, δηλαδή αν η αύξηση μπει στον μισθό του Νοεμβρίου, θα καταβληθούν μαζί οι αυξήσεις και για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, δηλαδή θα «μοιραστούν» συνολικά 100,16 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου