ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ποιο είναι το νέο επικίνδυνο συστατικό σε Coca-Cola και Pepsi;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 6, 2014 at 11:01 πμ, Last Updated: 
επικίνδυνο-συστατικό-coca-cola-pepsi
Η Coca-Cola και η PepsiCo προχώρησαν στην παραγωγή δύο νέων αναψυκτικών, που ενώ δεν θα περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, θα περιέχουν ένα εξίσου επικίνδυνο συστατικό: τη στέβια.
Συγκεκριμένα, η PepsiCo έχει προχωρήσει στην παραγωγή της Pepsi True που ενώ ως τώρα πωλείται αποκλειστικά μέσω του Amazon, αν και σύντομα θα «καταφθάσει» και στα ράφια των σουπερμάρκετ.
Το νέο αυτό προϊόν προωθείται ως εξής:

  • Πραγματική γεύση κόλα
    • 30% λιγότερες θερμίδες (από την κανονική Pepsi)
    • Χωρίς τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, χωρίς σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης
    • «Μία νέας μορφής κόλα που είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή»
Ποια είναι όμως τα συστατικά του νέου προϊόντος;
  • Ανθρακούχο Νερό
    • Ζάχαρη
    • Καραμελόχρωμα
    • Φωσφορικό Οξύ
    • Φυσική Γεύση
    • Καφεϊνη
    • Καθαρό Εκχύλισμα Φύλλων Στέβια
Η Coca-Cola έχει εισάγει τη Στέβια στα προϊόντα της από το 2013 «ως απάντηση στις απαιτήσεις πολλών καταναλωτών για γευστικά, και γλυκά αναψυκτικά που περιέχουν συστατικά από φυσικές πηγές, καθώς και λιγότερες θερμίδες».
Η Coca-Cola Life είναι το τελευταίο προϊόν που προσφέρει, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία «ένα γλυκό αναψυκτικό με λιγότερες θερμίδες χρησιμοποιώντας μίξη ζάχαρης και εκχυλίσματος φύλλων στέβια. Η Coca-Cola Life περιέχει λιγότερη ζάχαρη κατά ένα-τρίτο και τρείς φορές λιγότερες θερμίδες από την Coca-Cola»
Αυτό επιτυγχάνεται σύμφωνα με την εταιρεία: “Μέσω της μείωσης κατά ένα τρίτο των θερμίδων σε σχέση με τα προϊόντας πλήρους ζάχαρης, με κατά 37% λιγότερη ποσότητα ζάχαρης εξαιτίας της παρουσίας του εκχυλίσματος στέβια”.
Το συγκεκριμένο προϊόν πωλείται στην Αργεντινή, τη Χιλή, τη Μεγάλη Βρετανία και το Μεξικό – και αναμένεται να είναι διαθέσιμο και σε αρκετές πολιτείες των Η.Π.Α. Επίσης, έως τον επόμενο μήνα, η Coca-Cola ευελπιστεί να διαθέσει το προϊόν σε παγκόσμια κυκλοφορία.
Τι κρύβουν για τη Στέβια;
Ένα σημαντικό στοιχείο που δεν αποκαλύπτουν η PepsiCo και η Coca-Cola για τα νέα τους προϊόντα είναι ότι σε ορισμένους πολιτισμούς η στέβια χρησιμοποιείται για την «πρόληψη της εγκυμοσύνης» ενώ ορισμένοι ερευνητές έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η στέβια μπορεί να οδηγήσει σε υπογονιμότητα τόσο άντρες όσο και γυναίκες.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραδέχθηκε ότι εκ του στόματος λήψης στέβιας (σ.σ. pentapostagma.gr – S. rebaudiana) αναφέρθηκε ότι προκαλεί μία σοβαρή, και μακροχρόνια βλαβερή επίδραση στη γονιμότητα, αν και προσπάθησε να «μειώσει τα ευρήματα» χαρακτηρίζοντάς τα ως «αποτέλεσμα μελέτης χαμηλής ποιότητας και εξειδίκευσης»
Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι πλέον δεν υπάρχει κάποια επίσημη συνιστώμενη ποσότητα πρόσληψης Stevia, για την αποφυγή κινδύνων για τηνυγεία.
Επίσης, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Η.Π.Α (σ.σ. pentapostagma.gr – National Institute of Health (NIH), προειδοποίησε ότι η στέβια προκαλεί σημαντική μείωση των τιμών τεστοστερόνης κατά την εφηβεία των αγοριών, κατά τη διάρκεια περιόδου εξήντα ημερών, ενώ ο κίνδυνος είναι πολύ σημαντικός για υπογονιμότητας δοθείσης της σωρευτικής της επίδρασης.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου