ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Κινεζικός πύραυλος «έχει» στο βεληνεκές του αμερικανικές και ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma    "  

Posted: Οκτωβρίου 5, 2014 at 3:00 μμ, Last Updated: 

china
Η Κίνα πραγματοποίησε επιτυχώς  δοκιμαστική πτήση της αναβαθμισμένης έκδοσης του πυραύλου Dongfeng, ακτίνας  10.000 km , ο οποίος «έχει» στο βεληνεκές του, τις περισσότερες αμερικανικές και ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Η εκτόξευση υλοποιήθηκε , λίγες ημέρες πριν από την εθνική επέτειο της 1η Οκτωβρίου,  αποδεικνύοντας  ότι οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν  το απόλυτο στρατηγικό όπλο στο οπλοστάσιο τους,   ανέφεραν δημοσιεύματα  πολλών δυτικών ΜΜΕ.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) όπως ονομάζεται επισήμως ο κινεζικός στρατός,  πραγματοποίησε την εκτόξευση  βαλλιστικού πυραύλου Dongfeng-31B στις 25 Σεπτεμβρίου από το διαστημικό κέντρο δοκιμών  Wuzhai, επίσης γνωστό ως Taiyuan Satellite Launch  στην επαρχία Shanxi, ανέφερε η εφημερίδα South China Morning Post.κινα (1)
Η πρώτη πτήση-δοκιμή του αναβαθμισμένου κινητού διηπειρωτικού  βαλλιστικού  πυραύλου , είχε στόχο να καταδείξει παγκοσμίως , ότι η Κίνα έχει ενισχύσει την πυρηνική αποτρεπτική ισχύ της, ανέφεραν κινέζοι  στρατιωτικοί  εμπειρογνώμονες.
Ο πύραυλος DF-31B είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του βαλλιστικού πυραύλου  DF-31A και η  συγκεκριμένη δοκιμή  ήταν  η δεύτερη των κινεζικών δυνάμεων κατά τους τελευταίους τρεις μήνες.
Στα τέλη Ιουλίου, ο PLA πραγματοποίησε δοκιμή εκτόξευσης  του πυραύλου DF-31A.
Ο πύραυλος DF-31 διαθέτει βεληνεκές μάχης  περίπου 10.000 χιλιόμετρα, το οποίο είναι αρκετό για να «χτυπήσει» οπλισμένος με πυρηνικά,  τις πόλεις της Ευρώπης και της δυτικής ακτής των ΗΠΑ
Οι πύραυλοι αυτοί φέρονται επί κινητών συστημάτων , για να είναι  δύσκολος ο εντοπισμός τους, και κινούνται επί παντοδαπού εδάφους και σε οποιεσδήποτε καιρικές  συνθήκες.
Σύμφωνα με τον κινέζο στρατηγό ε.α Xu Guangyu, ο στρατηγικός στόχος  της δοκιμαστικής εκτόξευσης του βαλλιστικού πυραύλου είναι η «κατάδειξη της αύξησης της στρατιωτικής και πυρηνικής  ισχύς της Κίνας. Οι πύραυλοι δεν στοχεύουν πραγματικά τις ΗΠΑ ή άλλες χώρες».
«Η Κίνα οφείλει όμως να διεξάγει εντατικές δοκιμές όπλων και στρατιωτικές ασκήσεις, επειδή η αμερικανική ηγεσία « οικοδομεί»  τώρα νέα στρατηγική  στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, και αυτό  δεν είναι καλό για το Πεκίνο», δήλωσε  ό ίδιος στην εφημερίδα.
Υπενθυμίζεται σύμφωνα με πληροφορίες των κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης,  το Πεκίνο θα επεκτείνει σταδιακά το δραστικό βεληνεκές του πυραύλου αυτού του τύπου, με τον σχεδιασμό του  Dongfeng-41, μέσω ενός νέου συστήματος, αυξάνοντας παράλληλα το βεληνεκές του   σε 12.000 χιλιόμετρα, πράγμα που θα του επιτρέπει να χτυπήσει στόχους οπουδήποτε στις ΗΠΑ.!
Ο κινέζος εν ενεργεία στρατηγός GEN Xu δήλωσε ότι το σχέδιο των ΗΠΑ, για την αποστολή 60 τοις εκατό της στρατιωτικής δύναμης της στην Ασία έως το 2020, είχε ασκήσει  έντονη πίεση στο  Πεκίνο που οφείλει να  επιταχύνει την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων νέας γενιάς.
Ο αμυντικός εμπειρογνώμονας με έδρα το Μακάο,  Antony Wong Dong είπε ότι είναι  δύσκολο να προσδώσει την διαφορά μεταξύ του πυραύλου  DF-31A και της αναβαθμισμένης έκδοσης του  DF-31B, αλλά πιθανότατα η έκδοση αυτή  θα μπορούσε να διαθέτει πολύ μεγαλύτερο βεληνεκές .
Υπενθυμίζεται ότι ο κινεζικός στρατός  πραγματοποίησε δοκιμή ενός  φουτουριστικού σχήματος υπερηχητικού οχήματος , με την ονομασία Wu-14, στις 7 Αυγούστου στην επαρχία  Shanxi. Η εκτόξευση απέτυχε, παρά την επιτυχημένη πρώτη δοκιμή, τον Ιανουάριο, αναφέρει η εφημερίδα  South China Morning Post..
Το διακριτό σημείο στην στρατηγική ικανότητα του κινεζικού στρατού είναι ότι, με τον πύραυλο αυτού του τύπου στο οπλοστάσιο του , «στοχεύει άμεσα» τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.
Επίσης ο κινεζικός δράκος «δείχνει τα δόντια» του στις ΗΠΑ για την μελλοντική αντιπαράθεση στην περιοχή του δυτικού ειρηνικού ωκεανού και ταυτόχρονα αποστέλλει «παντού το μήνυμα», ότι τα τεκταινόμενα στο Χονγκ Κόνγκ, αποτελούν εσωτερική υπόθεση της Κίνας. Τόσο απλά. Η Κίνα με τέτοιου τύπου όπλα υπενθυμίζει ότι είναι υπερδύναμη και αυτό δεν πρέπει να αμφισβητείται  πλέον από κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου