ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Αντ. Σαμαράς: «Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν»

Προβάδισμα 3,7% ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ

06/10/2014
Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα σύντομα θα μπορεί μόνη της να ρυθμίζει τα ζητήματά της, χωρίς την ανάγκη νέων δανεικών, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην εκδήλωση για την 40ή επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς, ξεκίνησε την ομιλία του με την προτροπή του Κωνσταντίνου Καραμανλή πριν από 40 χρόνια, όταν επέστρεφε στη χώρα με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, για «σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα».
Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο «νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν», ανέφερε.
«Δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι σύντομα η Ελλάδα μόνη της θα μπορεί με αξιοπρέπεια να ρυθμίζει τα του οίκου της. Η Ελλάδα θα έχει δίπλα της και την Ευρώπη αλλά και την υπερατλαντική σύμμαχο. Η οικονομία μας μπορεί και θα βρει σύντομα τους ρυθμούς της αυτοδύναμης οικονομικής ανάπτυξης.
» Προ δύο ετών υποσχέθηκα δύο πράγματα: Να μην αφήσω να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, υποσχέθηκα ότι θα βγάζαμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια το ταχύτερο δυνατό. Το είπαμε και το κάναμε, βγάλαμε πρωτογενή πλεονάσματα, βγήκαμε στις αγορές και τώρα στο τέλος του 2014 θα βγούμε από τα μνημόνια.
» Η χώρα ανακτά την αξιοπρέπειά της. Βγαίνουμε όμως από το μνημόνιο για να ξαναγυρίσουμε εκεί που είμαστε, για να αρχίσουμε να μοιράζουμε πάλι με δανεικά; Όχι. Βγαίνουμε για να δημιουργήσουμε μία νέα Ελλάδα ελεύθερη, αξιοκρατική και αξιοπρεπή, μία Ελλάδα για τους άξιους όχι για τους ημέτερους, για τους υπερήφανους και τους αξιοπρεπείς όχι για τους επιτήδειους.»
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις φοροελαφρύνσεις που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση σχέδιο προϋπολογισμού του 2015, όπως η μείωση της έκτακτης εισφοράς, η διατήρηση του ΦΠΑ στα ίδια επίπεδα, η δυνατότητα πολλών δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια», η επιστροφή του ΦΠΑ. 
«Προσέξτε όμως: μπορεί να βγαίνουμε από το μνημόνιο, αλλά εύκολα μπορούμε να ξανακυλήσουμε αν δεν αφήσουμε έξω την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό» προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς.
Στο μεταξύ, προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας E-VOICE, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».
Ειδικότερα, στην ερώτηση «αν την Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το 21,2% των ερωτηθέντων απαντούν ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 17,5% ΝΔ. Ακολουθούν με 5,3% η Χρυσή Αυγή, «Το Ποτάμι» με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,4% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%. Το 8,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε «άλλο κόμμα».
Τα ποσοστά προτίμησης για όλα τα κόμματα εμφανίζονται πάντως ιδιαίτερα χαμηλά, καθώς το 16,7% των ψηφοφόρων δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη, ενώ το 12,2% απαντά πως δεν θα ψήφιζε.
Σε ερώτηση για το αν πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, το εκλογικό σώμα εμφανίζεται διχασμένο, με το 46,2% να απαντά «όχι», έναντι 45% που απαντά «ναι».
Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο που εμπνέει την περισσότερη εμπιστοσύνη για Πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς κρατάει το προβάδισμα με 35,7%, έναντι ποσοστού 31,9%, που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.


ΠΗΓΗ  : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου