ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ρωσικό « μάτι» θα ελέγχει πλήρως την ανατολική Μεσόγειο και Μ. Ανατολή

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 5, 2014 at 7:31 μμ, Last Updated: 
RadarCoverageWest_2
Οι ρωσικές διαστημικές  δυνάμεις  της Ρωσίας, εκσυγχρονίζουν και ενεργοποιούν , έναν παλιό σταθμό ραντάρ στη Σεβαστούπολη, ο οποίος θα αποτελέσει  μέρος του συστήματος προειδοποίησης,  ενδεχόμενης πυραυλικής επίθεσης κατά  Ρωσίας.

Ο σταθμός θα είναι πλήρως λειτουργικός και θα παρέχει τα απαραίτητα στοιχεία για το ρωσικό στρατό έως το 2016, ανακοίνωσε ο διοικητής των διαστημικών Δυνάμεων Αντιπτέραρχος Aleksandr Golovko. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο σταθμός απαιτεί την αναβάθμιση πολλών συστημάτων και την προμήθεια νέου  ολοκαίνουργιου εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Το ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της βάσης Dnepr  στην Σεβαστούπολη, κατασκευάστηκε το 1968 και χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση της Μαύρης Θάλασσας, της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης και μέρους της Μέσης Ανατολής.
Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, και την σύσταση του κράτους  της Ουκρανίας, συνέχισε να παρέχει στοιχεία για τον ρωσικό στρατό βάσει μίσθωσης.
Το 2009, η Ρωσία ακύρωσε τη συμφωνία, η οποία της κόστιζε περίπου 1,3 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, επειδή η κάλυψη των « ενδιαφερομένων» περιοχών  θα μπορούσαν να  υλοποιηθούν από τον νέο σταθμό ραντάρ  τύπου Voronezh στο Armavir. Η Ουκρανία έχει χρησιμοποιήσει την εγκατάσταση του ραντάρ στην Σεβαστούπολη για τον οργανισμό  του διαστήματος.
Ο ρωσικός στρατός  έχει ξεκινήσει την αναδιάταξη του σταθμού ήδη από τον Ιούλιο, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται δυτικά  πρακτορεία ειδήσεων. Το κόστος του εκσυγχρονισμού εκτιμήθηκε ως σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με την κατασκευή ενός νέου σταθμού από το μηδέν, ενώ η καλή  του γεωγραφική θέση , αντισταθμίζεται την  μεγάλη ηλικία της εγκατάστασης.
Οι ρωσικές διαστημικές δυνάμεις  θα κατασκευάσουν   δύο  επιπλέον  νέους σταθμούς επικοινωνίας στην Σεβαστούπολη και την Ευπατορία , οι οποίοι «θα παρέχουν σημαντικό όφελος για τον έλεγχο της τροχιάς των πλανητών» , δήλωσε ο Golovko, αλλά και  ολόκληρης της Μ. Ανατολής , μέχρι την Αφρική  λέμε εμείς .
Η βάση ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, αποτελεί μεταγενέστερη τροποποίηση της πρώτης γενιάς των σοβιετικών συστημάτων αυτού του είδους. Το ΝΑΤΟ  το αναφέρει με την ονομασία  Hen House. Μπορεί να ανιχνεύσει πυραυλικές δοκιμές σε εμβέλεια έως και 3000 χιλιομέτρων. Η δεύτερη γενιά των ρωσικών ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης ονομάζεται Daryal.
Τα Ραντάρ τύπου Voronezh που αποτελεί την σημερινή τρίτη γενιά, διαθέτει  εμβέλεια 4.200 χλμ , χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και λιγότερο προσωπικό να το υπηρετεί, σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα. Ένας σταθμός αυτού του είδους μπορεί να κατασκευαστεί  σε 12 έως 18 μήνες, σε σύγκριση με τα πέντε έτη που απαιτήθηκαν για την κατασκευή της βάσης  Dnepr.
Επίσης ο ρωσικός στρατός διαθέτει άλλες δύο βάσεις ραντάρ μεγάλης εμβέλειας  που θα είναι λειτουργικοί μέχρι το τέλος του έτους, ο ένας σταθμός βρίσκεται στο δυτικό θύλακα της περιοχής του Καλίνινγκραντ και ο άλλος στο Ιρκούτσκ στη νοτιοδυτική Σιβηρία.
«Πριν από το τέλος του έτους οι σταθμοί αυτοί θα ξεκινήσουν την επιχειρησιακή λειτουργία  τους», δήλωσε ο Golovko.
Με την κατασκευή των τεσσάρων ραντάρ τύπου Voronezh  μακράς εμβέλειας, το Κρεμλίνο θα ελέγχει πάνω από τον μισό πλανήτη. Αποκτά έτσι σημαντικό πλεονέκτημα,  και μαζί με την λειτουργία του ρωσικού GPS «GLONASS», θα αποτελέσουν την απάντηση στην δύση στο τομέα της τεχνολογίας.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου