ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ψάχνουν υποβρύχιο ανοιχτά της Στοκχόλμης -Πιθανότατα είναι ρώσικο

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   "   

Posted: Οκτωβρίου 20, 2014 at 9:46 πμ, Last Updated: 
Σε ένα ασυνήθιστο «κυνήγι» επιδίδεται ο στρατός της Σουηδίας από την Παρασκευή, καθώς ελικόπτερα και πολεμικά σκάφη αναζητούν ένα ξένο υποβρύχιο, ανοιχτά της Στοκχόλμης. 

Εκπρόσωπος των σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι πρόκειται για επιχείρηση επαλήθευσης πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι οι σουηδικές δυνάμεις αναζητούν ένα κατά πάσα πιθανότητα «χτυπημένο» ρωσικό υποβρύχιο.
Η σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet ανέφερε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας υπέκλεψαν μια στρατιωτική κλήση έκτακτης ανάγκης προς τη βάση του ρωσικού στόλου στο λιμάνι του Καλίνινγκραντ της Βαλτικής Θάλασσας. Η ίδια εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει, έγραψε ότι οι σουηδικές αρχές φαίνεται να έχουν γνώση του σημείου που βρίσκεται το υποβρύχιο και το παρακολουθούν.
Τους τελευταίους μήνες, η Σουηδία παρατηρεί αυξημένη δραστηριότητα της ρωσικής αεροπορίας στη Βαλτική Θάλασσα. Το Σεπτέμβριο, δυο μαχητικά-βομβαρδιστικά SU-24 φέρονται να εισήλθαν στο σουηδικό εναέριο χώρο με τον υπουργό Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ να χαρακτηρίζει το συμβάν ως την «πιο σοβαρή εναέρια επιδρομή από τους Ρώσους» την τελευταία δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου