ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πόλεμος μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

ΠΗΓΗ  : "  pentapostagma     " 

Posted: Οκτωβρίου 19, 2014 at 7:03 μμ, Last Updated: 
DNT
Ισχυρές αναταράξεις έχουν προκαλέσει οι αντιδράσεις των διεθνών επενδυτών,  στο ενδεχόμενο δανεισμού της Ελλάδας από τις αγορές χωρίς «εγγυητή», με τους αναλυτές  θεωρούν αυτοβούλως ως πολύ  πρόωρη την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης του ΔΝΤ, αναφέρει ο γερμανικός τύπος.

Το μεγαλύτερο ποσοστό  των  διεθνών οικονομικών αναλυτών που συμμετείχε, στην έρευνα του πρακτορείου  Bloοmberg, έχει την εκτίμηση ,  η ειλημμένη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για πρόωρη έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης, δεν είναι προς την ορθή κατεύθυνση, καθώς για να μπορεί μία χώρα να ευνοηθεί από το πρόγραμμα αγοράς τίτλων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα πρέπει να βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης.
Το 50% των αναλυτών εκτιμά επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησής της από τις αγορές και ότι θα χρειασθεί τα χρήματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το θέμα της Ελλάδας για επιστροφή στις χρηματαγορές, αποτέλεσε κύριο θέμα συνάντησης  της γερμανικής κυβέρνησης  στο Βερολίνο, με τους εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης να επαναλαμβάνουν τη στήριξη της Γερμανίας προς την Αθήνα αλλά και να επιμένουν παράλληλα στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
«Η Γερμανία ταυτίζεται με την πρόθεση της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα έως ότου η χώρα επιστρέψει στις χρηματαγορές», δήλωσαν σήμερα στην κλειστή συνάντηση, τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης. Η συνέχεια του μεταρρυθμιστικού έργου και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων, αποτελεί την μόνη σίγουρο οδό εξόδου από την κρίση , πράγμα που δεν ισχύει όμως μόνον για την Ελλάδα.Η Ελλάδα έχει κάνει αναφορικά με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων αξιοσημείωτη πρόοδο, η οποία αντικατοπτρίζεται σε βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες, αανφέρθηκε από τα γερμανικά κυβερνητικά «χείλη».
Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει νωρίτερα απ” ό,τι προβλέπεται στις χρηματαγορές η κ. Κοτέ τόνισε το αυτονόητο, δηλαδή ότι πράγματι στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσει Ελλάδα την ικανότητα να καλύπτει τις δανειακές τις ανάγκες από τις χρηματαγορές. Τώρα ως προς την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει νωρίτερα η εκπρόσωπους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρκέστηκε απλώς να πει ότι ως το τέλος του χρόνου και αφότου η τρόικα συντάξει το τελικό της πόρισμα για το τρέχον πρόγραμμα, η ευρωζώνη θα διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια.
Εμείς εδώ στο Pentapostagma.gr, θεωρούμε ότι ο δρόμος για την χώρα μας είναι μακρύς και δύσκολος. Πρώτα από όλα οφείλουμε όλοι να δούμε τι είναι συμφέρον πρώτα για εμάς και μετά για όλους τους άλλους. Η αποτίναξη του ζυγού του  ΔΝΤ, αποτελεί βήμα προς την ορθή κατεύθυνση, όπως και να το κάνουμε.


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου