ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΟΟΣΑ: «ΒΑΡΙΔΙ» ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ

09/10/2014
Επιβράδυνση της οικονομίας της Ευρωζώνης δείχνουν οι οικονομικοί δείκτες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), μετά την υποβάθμιση των προοπτικών και από το ΔΝΤ, ενώ σταθερή ανάπτυξη συνεχίζουν να εμφανίζουν οι υπόλοιπες μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες.

Σύμφωνα με πρόδρομους δείκτες του ΟΟΣΑ (leading indicators), η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη χάνει έδαφος.
Αντί να ανακάμψει, το ΑΕΠ της ευρωζώνης επιβραδύνθηκε στο α΄ τρίμηνο κι έμεινε στάσιμο στο β΄ τρίμηνο. Οι δείκτες του ΟΟΣΑ για τους επερχόμενους ρυθμούς ανάπτυξης δείχνουν ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους και δεν αποκλείουν να εκδηλωθεί συρρίκνωση. Καταδεικνύουν επίσης ότι η ευρωζώνη θα παραμείνει ο «αδύναμος κρίκος» της διεθνούς οικονομίας.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, δύο από τις ατμομηχανές της Ευρωζώνης, η γερμανική και η ιταλική οικονομία χάνουν τη δυναμική τους.
Αναλυτικότερα, ο βασικός πρόδρομος δείκτης του ΟΟΣΑ, μέλη του οποίου είναι 33 χώρες, παρέμεινε σταθερός τον Αύγουστο στις 100,4 μονάδες, πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 100 μονάδων.
Στην Ευρωζώνη, ωστόσο, οι ενδείξεις υποδηλώνουν εξασθένηση της ανάπτυξης, με τον δείκτη της Γερμανίας να υποχωρεί στις 99,7 μονάδες από 100,1 μονάδες τον Ιούλιο.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι περισσότερες μεγάλες οικονομίες του κόσμου συνεχίζουν να εμφανίζουν σταθερή αναπτυξιακή δυναμική.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου