ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Πούτιν: Το Κίεβο αποκόπτει τα ανατολικά από την υπόλοιπη χώρα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

17/11/2014
Με ένταση συνεχίζεται η κρίση στην ανατολική Ουκρανία, όπου ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο έδωσε εντολή για την αποχώρηση των ουκρανικών δημοσίων υπηρεσιών από τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών.

Με προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε, ο Ουκρανός πρόεδρος δίνει εντολή στην κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα εντός μίας εβδομάδας για να τερματισθούν οι δραστηριότητες των κυβερνητικών επιχειρήσεων, θεσμών και οργανισμών «στις περιοχές όπου διεξάγεται η αντιτρομοκρατική επιχείρηση». Η απόφαση αφορά σχολεία, νοσοκομεία και υπηρεσίες αρωγής.
Την ίδια ώρα, στο περιθώριο της συνόδου των G20, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει «σοβαρό λάθος» εκ μέρους του Κιέβου την απόφασή να διακοπεί η χρηματοδότηση των ανατολικών περιοχών τις οποίες ελέγχουν οι φιλορώσοι αποσχιστές καθώς, όπως είπε, έτσι αποκόπτονται στην πράξη από την υπόλοιπη χώρα.
«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης τον οικονομικό αποκλεισμό των περιοχών του Λουγκάνσκ (σ.σ.: Λουχάνσκ στα ουκρανικά) και του Ντονέτσκ. Νομίζω ότι είναι ένα σοβαρό λάθος γιατί κόβουν με τα ίδια τους τα χέρια αυτές τις περιοχές από την υπόλοιπη Ουκρανία. Γιατί; Θα το συζητήσουμε με τον Πέτρο Αλεξέγεβιτς (σ.σ.: Ποροσένκο, τον πρόεδρο της Ουκρανίας)», είπε σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε και η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τη ρωσική τηλεόραση.
Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, το θέμα της ουκρανικής κρίσης δεν αναφέρθηκε στη σύνοδο παρά μόνο στις διμερείς επαφές που είχε στο περιθώριό της.
«Οι συζητήσεις αυτές ήταν ειλικρινείς, σημαντικές και, κατά την άποψή μου, χρήσιμες. Νομίζω ότι μπορέσαμε να δώσουμε στους συναδέλφους μας να καταλάβουν τα κίνητρα της Ρωσίας. Με ενημέρωσαν για τις ανησυχίες τους. Νομίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει», τόνισε.
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι«υπάρχουν καλές προοπτικές» για μια διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία. «Μπορεί να μοιάζει παράξενο, όμως οι θεσμοί που έχουν δημιουργηθεί από τις δύο πλευρές μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, λαμβάνοντας υπόψη πάνω απ' όλα το συμφέρον των ανθρώπων που ζουν στο έδαφος της Ουκρανίας και στα νοτιοανατολικά της χώρας», συνέχισε.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου