ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό θα αποστείλει το USS Ponce εφοδιασμένο με όπλο λέιζερ στον Περσικό Κόλπο

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 16, 2014 at 6:55 μμ, Last Updated: 
USS Ponce
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αναπτύξει ένα νέο όπλο που θα μπορούσε να γίνει ο  φονιάς»  για τα εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη του εχθρού, και άλλα μικρά σκάφη, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Το Laser Weapon System, αποτελεί ότι πιο σύγχρονο διαθέτει το αμερικανικό ναυτικό ενάντια, στα ιρανικά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και στα ταχύπλοα σκάφη των Σομαλών πειρατών. Το σύστημα  θα εγκατασταθεί  στο αμερικανικό  πολεμικό πλοίο USS Ponce, και θα δοκιμαστεί στον  Περσικό Κόλπο αυτό το καλοκαίρι. Ενώ το πρόγραμμα θα βρίσκεται σε πλήρη ισχύ για το σύνολο των μονάδων επιφανείας  του αμερικανικού ναυτικού έως το  2017.
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα αναπτύξει σε πολεμικό πλοίο,  το πρώτο όπλο λέιζερ  το οποίο θα διαθέτει μια μοναδική καταστρεπτική  ικανότητα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αναφέρουν ειδικοί εμπειρογνώμονες επί των εξοπλισμών .
Το αμφίβιο σκάφος USS Ponce θα περιπολεί εφοδιασμένο με ένα πρωτότυπο πυροβόλο λέιζερ  30-κιλοβάτ ,  από τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με  αμερικανούς αξιωματούχους. Το λέιζερ θα είναι τοποθετημένο στο εμπρόσθιο μέρος του σκάφους  , και θα δύναται να  τροφοδοτείται με διάφορους τρόπους , εκπέμποντας, μια εκθαμβωτική λάμψη και μια καταστροφική δέσμη, εξαϋλώνοντας  έτσι οποιοδήποτε τηλεκατευθυνόμενο αερόχημα, ή σκάφος.
«Το USS Ponce αποτελεί  μια μοναδική πλατφόρμα για την ανάπτυξη των νέων δυνατοτήτων αυτού του όπλου», αναφέρει ο  αντιναύαρχος John Miller, διοικητής του 5ου Στόλου,  σε μια δήλωση του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.ivGFhDwTRmxM
Από το 2011, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έχει ενισχύσει την παρουσία του  στον Περσικό Κόλπο και τα στενά του Ορμούζ, μέσω των οποίων διέρχεται το ένα πέμπτο του  πετρελαίου παγκοσμίως . Οι  νάρκες και τα μικρά σκάφη, ακολουθώντας την τακτική των  σμηνών, αποτελούν έναν  άκρως  επικίνδυνο αντίπαλο,   για επίθεση σε μεγαλύτερα πολεμικά πλοία, άλλωστε οι ιρανοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν σε ασκήσεις αυτή ακριβώς την τεχνική  .
Το όπλο λέιζερ  αναπτύχθηκε μετά από επτά χρόνια ερευνών,  με κόστος περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια . Στο πλήρωμα  του USS Ponce επετράπη η τοποθέτηση και χρησιμοποίηση του όπλου,  αφού πέρασε  μια σειρά θαλάσσιων δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων της βολής με λέιζερ εναντίον στατικών στόχων επιφανείας.
Στο Pentapostagma.gr, θεωρούμε ότι η εμφάνιση του λέιζερ στο αμερικανικό  πολεμικό πλοίο θα έχει το ίδιο αντίκτυπο που είχε το «υγρό πυρ» για τους βυζαντινούς. Ένα  τέτοιας τρομερής αποτελεσματικότητας όπλο θα καταστήσει τα πυροβόλα  όπλα επί των πλοίων, απηρχαιωμένα συστήματα, και θα αλλάξει για πάντα την δομή και το εξοπλισμό των νέων μονάδων επιφανείας παγκοσμίως.
pentapostagma.gr

Το  βίντεο στην πηγή ανάρτησης   16-11-2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου