ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

«Κι από την ανάπτυξη που ξεκίνησε, δεν θα μείνει κανένας Έλληνας πίσω»

Δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά

15/11/2014
Έξω από το «τούνελ της μεγάλης ύφεσης» είναι η χώρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υποστήριξε ότι όσοι αμφισβητούσαν την ανάκαμψη έχουν πλέον διαψευστεί πανηγυρικά.

Με αφορμή τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν έξοδο από την ύφεση. Και συγκεκριμένα αύξηση 0,7% που παρουσίασε το ΑΕΠ, σε όρους όγκου, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο.
Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ, σε όρους όγκου, αυξήθηκε κατά 1,7% το τρίτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.
«Σας είχαμε υποσχεθεί ότι η χώρα θα βγει από το τούνελ της μεγάλης ύφεσης. Αυτό είναι πια πραγματικότητα. Η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη είναι γεγονός», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Απευθυνόμενος στους πολίτες ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε ότι «η ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς», κάτι που -όπως είπε- προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.
«Κι από την ανάπτυξη που ξεκίνησε, δεν θα μείνει κανένας Έλληνας πίσω», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «σε πείσμα της μιζέριας στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί, η ελπίδα επιστρέφει. Η Ελλάδα επιστρέφει».
Ορμώμενος από τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «η ανάκαμψη άρχισε ήδη για την ελληνική οικονομία και μάλιστα με μεγαλύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι».
«Πράγματι, το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,7%, μετά από έξι επώδυνα χρόνια, ή 24 τρίμηνα, ύφεσης. Είναι η ταχύτερη ανάπτυξη για το τρίμηνο αυτό σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Κι όπως αποκαλύπτεται τώρα, ελαφρά ανοδικό ήταν για την Ελλάδα και το προηγούμενο τρίμηνο της χρονιάς», συνέχισε.
Για τους παραπάνω λόγους, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «όσοι αμφισβητούσαν την ανάκαμψη διαψεύστηκαν πανηγυρικά».
Αναφορά και από τους FT
«Η ανάπτυξη στην Ελλάδα επανέρχεται και ξεπερνά τη Γερμανία» αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times και συμπληρώνεται πως τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα τελικά βγήκε από τη μακρά και επώδυνη ύφεσή της νωρίτερα φέτος και έχει ανακάμψει με τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων επτά ετών.
«Τα ισχυρά στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο -οι αναλυτές περίμεναν έναν τριμηνιαίο ρυθμό ανάπτυξης 0,4% αντί του 0,7%- αύξησαν τον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στο 1,4% (σ.σ.: στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat), υψηλότερα από το 1,2% της Γερμανίας και ταχύτερα από τον μεγαλύτερο αριθμό των χωρών της Ευρωζώνης, για πρώτη φορά από το 2007», προσθέτουν oι FT.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου