ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Οι ήρωες των Ενόπλων Δυνάμεων που έσωσαν τους μετανάστες του «Baris»

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Δεκεμβρίου 4, 2014 at 10:33 πμ, Last Updated: 
7
Σε ένα σκηνικό βγαλμένο σαν από κινηματογραφική ταινία πρωταγωνίστησανοι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της διάσωσης των εκατοντάδων μεταναστών που επέβαιναν στο πλοίο «Baris», το οποίο έπλεε ακυβέρνητο στα ανοιχτά της Ιεράπετρας.


Όπως αναφέρει το ethnos.gr την Τρίτη, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας συνάντησε τον κυβερνήτη και τον διασώστη του ελικοπτέρου και τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Υδρα».
Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διάσωση και την αεροκομιδή μιας εγκύου σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.
«Επρεπε να πάρουμε μια κοπέλα έγκυο τριών μηνών που απ” ό,τι μας είχαν πει ήταν λιπόθυμη, αφυδατωμένη, με αιμορραγία. Ηταν εξαιρετικά δύσκολη και αυτή η περίπτωση γιατί συνέχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Επρεπε να προσεγγίσουμε δίπλα στο πλοίο, το κατάρτι απείχε λίγα μέτρα μόνο από το ελικόπτερο. Ηταν λιπόθυμη και αφυδατωμένη. Γι” αυτό χρειάστηκε να την πάρουμε με το φορείο. Αργότερα μας ενημέρωσαν ότι η κατάστασή της είχε βελτιωθεί και ότι είχε ενυδατωθεί πλήρως και το μωρό επίσης ήταν σε καλή κατάσταση», είπε ο κυβερνήτης του Super Puma, σμηναγός Θεοδόσης Σφυναρολάκης.
Ο κυβερνήτης της φρεγάτας «Υδρα», αντιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης, περιέγραψε τα έντονα συναισθήματα που βίωσε μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης. «Οσον αφορά τώρα το πλήρωμά μου, ήμασταν όλοι πάρα πολύ συγκινημένοι, διότι και μόνο βλέποντας τα 100 παιδάκια τα οποία περίπου επέβαιναν στο πλοίο και όντας και εμείς οι ίδιοι οικογενειάρχες αντιλαμβάνεσθε ότι έχουμε πολύ έντονα συναισθήματα. Και φυσικά η ευχαρίστηση μετά είναι δεδομένη. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και μέσα από την εργασία μας είναι και αυτό στην αποστολή μας, να προασπιζόμαστε την ανθρώπινη ζωή».
Γλίτωσαν οι άνθρωποι, αυτό είναι που μετράει
Ο επικελευστής του Λιμενικού Σταύρος Χανός κατέβηκε στο «Μπαρίς» για να βοηθήσει τους μετανάστες.
«Ηταν πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, διότι είχε κακοκαιρία και ήταν ακυβέρνητο το βαπόρι. Είχε πάρα πολύ κύμα, το καράβι πήγαινε ανεξέλεγκτα και αυτό ήταν και πολύ δύσκολο για τον πιλότο να κρατήσει και το ελικόπτερο ακριβώς από πάνω για να κατέβω. Είχαμε πολύ άγχος, κυρίως ο κυβερνήτης, για να μην αφήσουμε κάποιον πάνω στο πλοίο, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Σωθήκανε οι άνθρωποι, αυτό είναι που μετράει», τόνισε.
6
 BLOGER : Μπορεί να πεί κανείς κάτι ; σε αυτούς τους ανθρώπους αλλά και σε όλους αυτούς που έχουν κάποιες ειδικότητες στις ΄Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείς όπου τους καλεί το καθήκον στις δύσκολες συνθήκες  για να σώσουν τους συνανθρώπους μας ;
Κάτι που το αναγνωρίζουν ό λ ο ι, όταν όμως πρόκειται για τα οικονομικά των ανθρώπων αυτών ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας τότε θα τους κατακρίνει αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτικών που δεν θα συγκινηθούν διότι θα πρέπει να εγκρίνουν. 
Ο Στρατιωτικός και ο Αστυνομικός θα κάνει το καθήκον του όπως και να έχει το θέμα κάτι που δεν το βλέπουμε σε άλλες υπηρεσίες. 
Με αυτήν την ευκαιρία θα πώ και κάτι που μου συνέβη πριν λίγες ημέρες προσωπικά.

Για προσωπική μου ανάγκη καλούσα το Υ.Δ.Τάξης σε διάφορα τηλέφωνα τα οποία απαντούσαν αμέσως.
΄Οταν όμως επειδή ήθελα να μιλήσω και με άλλα Υπουργία που είναι πολίτες υπεύθυνοι άλλα κτυπούσαν αλλά δεν το σήκωναν, άλλα εφ΄ όσν επέμενα τα έκλειναν κ.λ.π. 
Πολλοί από εσάς θα σας έχει τύχει.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου