ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Το νέο ένζυμο που εξολοθρεύει τον Καρκίνο


Posted: Δεκεμβρίου 21, 2014 at 11:12 πμ, Last Updated: 
οι-επιστήμονες-γνωρίζουν-πλέον-πως-εξαπλώνεται-ο-καρκίνος
 Μπορεί ένα απόσταγμα από το φρούτο του ανανά να είναι ασφαλέστερο αλλά και πιο αποτελεσματικό από ένα χημειοθεραπευτικό φάρμακο;
Πολύ συχνά έρχονται στο φως της δημοσιότητας μελέτες – μέσω της βάσης δεδομένων της βιβλιογραφίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ιατρικής στις ΗΠΑ γνωστή ως MEDLINE – που πέραν του γεγονότος ότι επιβεβαιώνουν τη θεραπευτική ισχύς των φυσικών ουσιών για τη θεραπεία του καρκίνουστην πραγματικότητα ακυρώνουν κάθε συμβατική προσέγγιση στις αντικαρκινικές θεραπείες.

Η μελέτη για την θεραπευτική δράση της εν λόγω φυσικής ουσίας, δημοσιεύθηκε το 2007 στο επιστημονικό περιοδικό Planta Medica. Οι ερευνητές της μελέτης ανακάλυψαν ότι ένα ένζυμο που αποτελεί εκχύλισμα των μίσχων του ανανά, γνωστό και ως βρωμελαϊνη αποδείχθηκε ανώτερο από το χημειοθεραπευτικό φάρμακο 5- φθοριοουρακίλη (σ.σ. pentapostagma.gr – 5-fluorauracil) για τη θεραπεία του καρκίνου σε μοντέλα ζώων – Οι ερευνητές δήλωσαν:
Η αντικαρκινική επίδραση της βρωμελαϊνης αποδείχθηκε ανώτερη από αυτής της 5-φθοριοουρακίλης, με δείκτες επιβίωσης που έφθαναν μάλιστα στο 263%, συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου.
Αυτό που είναι εξόχως αποκαλυπτικό σε σχέση με αυτή τη μελέτη είναι το γεγονός ότι η 5-φθοριοουρακίλη χρησιμοποιείται για περίπου 40 χρόνια για τη θεραπεία του καρκίνου, έχοντας αποδειχθεί σχετικώς αναποτελεσματική εξαιτίας της μη-τέλειας επιλεκτικότητας της στην εξολόθρευση των καρκινικών κυττάρων: ενώ πολύ συχνά καταστρέφει και υγιή κύτταρα και ιστούς πέραν των καρκινικών.
Ως ένα εξαιρετικά τοξικό χημικό, μία φθοριούχο δηλαδή μορφή του νουκλεϊκού οξέος ουρακίλης, το χημειοθεραπευτικό φάρμακο υποτίθεται ότι δρα μέσω της εξολοθρεύσης των ταχύτατα διαιρούμενων κυττάρων: συμπεριλαμβανομένων όμως και των καρκινικών κυττάρων αλλά και των υγιών κυττάρων, όπως αυτά του ανοσοποιητικού συστήματος.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μία δόση/ποσότητα 5-φθοριοουρακίλη ίσης με 7,5 γραμμάρια μπορεί να σκοτώσει περίπου το 50% των ανθρώπων που θα τη λάβουν. Αντιθέτως, η βρωμελαϊνη αποδεικνύεται κατά 3 βαθμούς-δείκτες ασφαλέστερη!
Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν μια ουσία τόσο «απλή» όσο το ένζυμο από τους μίσχους/πυρήνα του ανανά να είναι ανώτερη από ένα φάρμακο για το οποίο εκατομμύρια ασθενείς έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους τα τελευταία 40 χρόνια, και από το οποίο οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν αποκομίσει τεράστια υπερκέρδη;
Τα φυσικά στοιχεία, συνήθως, συγκεντρώνουν μία σημαντικότητα ιδιότητα: αυτής της επιλεκτικής κυτταροτοξικότητας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προξενούν «προγραμματισμένους» κυτταρικό θάνατο, εντός των καρκινικών κυττάρων ενώ παράλληλα διατηρούν τα υγιή κύτταρα και ιστούς δίχως βλάβες. Καμία εγκεκριμένη από τον FDA χημειοθεραπεία (και από πολλούς ακόμη ελεγκτικούς φορείς ανά τον κόσμο) δεν συγκεντρώνει αυτές τις ιδιότητες, καθώς τα χημικά στοιχεία δεν συμπεριφέρονται όπως οι φυσικές ουσίες.
Για αυτό, και ακόμη βρισκόμαστε στο «μεσαίωνα» της εξέλιξης της θεραπείας του καρκίνου..
pentapostagma.gr


Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%ce%ad%ce%bd%ce%b6%cf%85%ce%bc%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%be%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b8%cf%81%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba.html#ixzz3MZreO1wm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου