ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Σύμφωνο πρόθεσης συνεργασίας υπέγραψαν ο Μ. Βορίδης και η Κινέζα ομόλογός του

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

03/12/2014
Σύμφωνο πρόθεσης συνεργασίας υπεγράφη κατά τη διμερή συνάντηση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, με την Κινέζα ομόλογό του Li Bin.
Ειδικότερα, το σύμφωνο αφορά τους εξής τομείς:
τον Τουρισμό Υγείας, τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας με στόχο την βελτίωση της υγείας των πολιτών και της δημόσιας υγείας, την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και τη συνεχή κατάρτιση των στελεχών του τομέα ανταλλαγή εμπειριών με σκοπό την βελτίωση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και τον τομέα τον γενοσήμων φαρμάκων.
Επίσης, την συνεργασία μεταξύ του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Αγίου Σοφία» και ειδικότερα της ογκολογικής μονάδας «Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», καθώς και του Παιδιατρικού νοσοκομείου του Πεκίνου.

Το σύμφωνο προβλέπει τον ορισμό, εντός τριάντα (30) ημερών από την υπογραφή, τον ορισμό κοινής ομάδας εργασίας για τον προσδιορισμό των λεπτομερειών του πλαισίου της συνεργασίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η έναρξη της συνεργασίας στους παραπάνω τομείς.
Ο κ. Βορίδης προσκάλεσε την ομόλογό του στην Ελλάδα, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή, για την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η από κοινού αποστολή κινεζικής αντιπροσωπείας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Πεκίνου για συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη- Ελπίδα».

Η συνάντηση των υπουργών Υγείας των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου Υψηλού Επιπέδου «World Family Plus 10» στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, κατά την οποία ο κ. Βορίδης παρουσίασε το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, στον τομέα της Υγείας.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην σημασία των Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας για την βελτίωση της υγείας των πολιτών αλλά και στην ανάγκη της αντιμετώπισης της παγκόσμιας πρόκλησης για την κάλυψη των αναγκών υγείας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ειδικότερα, με την ίδρυση του δικτύου Πρωτοβάθμιας φροντίδας και την υλοποίηση του θεσμού του οικογενειακού ιατρού, υποστηρίζει το παιδί, την οικογένεια και την τρίτη ηλικία, ενώ προωθείται η βελτίωση της υγείας και εξασφαλίζεται η καθολική πρόσβαση του πληθυσμού στις υπηρεσίες υγείας.
Παράλληλα η υλοποίηση πολιτικών υγείας για την διασφάλιση της πρόσβασης στο σύνολο του φάσματος των υπηρεσιών υγείας (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, φαρμακευτική φροντίδα) αποτέλεσε προτεραιότητα για την χώρα μας κατά την περίοδο της κρίσης και έχει, ήδη, υλοποιηθεί με την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων του ελληνικού υπουργείου Υγείας.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου