ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Σφακιανάκης: «Καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο!» " Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η "

                                               " Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η "   

Έκκληση σε όλους τους γονείς να μην αναρτούν ποτέ φωτογραφίεςτων παιδιών τους στο διαδίκτυο έκανε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, ώστε να μην πέσουν αυτά θύματα παιδοφίλων ή εκβιασμών (bullying). «Δεν πρόκειται μόνο για τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που μπορεί να σας έρχονται στο μυαλό, αλλά ακόμα και για τις πιο απλές «άσχημες» καταστάσεις στις οποίες εκτίθενται οι ανήλικοι. Ουκ ολίγα περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση, όταν φωτογραφίες τους «πειράχτηκαν» μέσω φωτομοντάζ και διέρρευσαν στο σχολικό τους περιβάλλον, παρουσιάζοντας π.χ. το πρόσωπο του παιδιού με το σώμα κάποιας πορνοστάρ» τόνισε ο κ.
Σφακιανάκης.
Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε ότι «ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε την ψηφιακή ταυτότητα του παιδιού σας είναι να μην ποστάρετε ποτέ απολύτως τίποτα για εκείνο. Κάποιοι γονείς θεωρούν ότι λαμβάνουν ένα «μέτρο προστασίας» ποστάροντας φωτογραφίες των παιδιών τους χωρίς να αναγράφουν πουθενά τα ονόματά τους –οι φωτογραφίες, όμως, θα παραμείνουν για πάντα εκεί, διαθέσιμες προς όλους».
Και επεσήμανε: «Δεν αποκλείεται στο μέλλον, λένε οι ειδικοί, μία φωτογραφία του παιδιού σας που ποστάρατε όταν είναι 4 ετών, να συνδεθεί με κάποια που θα ποστάρει ένας φίλος του όταν θα είναι 10 ετών, και στην συνέχεια με κάποιο επαγγελματικό προφίλ που μπορεί να έχει το παιδί σας ως ενήλικας και έτσι να δημιουργηθεί ένα πλήρες ψηφιακό αρχείο του παιδιού, πάνω στο οποίο δεν θα μπορεί να έχει κανέναν έλεγχο! Μπορεί τώρα να ακούγεται ασήμαντο, αν το καλοσκεφτείτε, όμως, το γεγονός ότι ο καθένας θα μπορεί να έχει πληροφορίες για ολόκληρη την ζωή του παιδιού σας, τις οποίες θα διαχειρίζεται όπως θέλει, είναι τουλάχιστον τρομακτικό».
http://www.tet-a-tet.gr/

ΠΗΓΗ : " http://apostolospapaparisis.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου