ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αντιμετωπίστε τις λοιμώξεις στα αυτιά με αιθέριο έλαιο βασιλικού

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma,    " 

Posted: Δεκεμβρίου 8, 2014 at 11:42 μμ, Last Updated: 
αιθέριο-έλαιο-βασιλικού
Ο πόνος στο αυτί είναι μία αρκετά δυσάρεστη εμπειρία. Παρόλο που είναι αρκετά συχνός στα παιδιά, για τους ενήλικες που τον βιώνουν αποτελεί πολύ συχνά έναν από τους χειρότερους πόνους που έχουν νιώσει ποτέ…

Εσείς γνωρίζατε ότι η πλειονότητα των ωτικών λοιμώξεων προκαλούνται από ιούς; Αυτό σημαίνει ότι δεν αντιδρούν στα αντιβιοτικά, τα οποία δεν βοηθούν στην ανακούφιση από τον πόνο..
Επιπρόσθετα, τα αντιβιοτικά μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση των βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα φάρμακα, που στη συνέχεια «καταστρέφονται» πολύ δυσκολότερα προκαλώντας ασθένειες που είναι πολύ δυσκολότερες στη θεραπεία τους.
Τα αντιβιοτικά παρεμβαίνουν επίσης στη διαδικασία παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων. Όταν τα λευκά αιμοσφαίρια δεν έχουν τη δυνατότητα να καταπολεμήσουν λοιμώξεις, τότε η υποτροπή μιας λοίμωξης γίνεται ολοένα και πιο πιθανή..
Πώς μπορείτε, όμως, να απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο από τον πόνο στο αυτί και τις λοιμώξεις; Μία πολύ καλή λύση είναι μέσω της χρήσης αιθέριου ελαίου του βασιλικού.
Ο βασιλικός είναι ένα ισχυρό αντισπασμωδικό, αντιϊκό, αντιβακτηριδιακό, αντι-φλεγμονώδες και μυοχαλαρωτικό. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών όπως οι ωτικές λοιμώξεις, οι ημικρανίες και οι ασθένειες του λαιμού, του πνεύμονα και οι αναπνευστικές παθήσεις (σ.σ. pentapostagma.gr – όπως η βρογχίτιδα). Ο βασιλικός βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της νοητικής κόπωσης.
Το αιθέριο έλαιο του βασιλικού μπορεί να βοηθήσει στην μείωση την ανάπτυξης μικροοργανισμών, και ειδικότερα των παθογόνων μικροοργανισμών. Επιστήμονες δημοσίευσαν το 1997 μελέτη στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Clinical Pharmacology and Therapeutics διαχωρίζοντας 131 παιδιά που συμμετείχαν σε αυτήν σε δύο ομάδες: στην ομοιοπαθητική ομάδα θεραπείας και στην ομάδα συνηθισμένης ιατρικής θεραπείας, που πραγματοποίησε χρήση αντιβιοτικών.
Η ομοιοπαθητική ομάδα θεραπείας ανέκαμψε κατά μέσο όρο μία ημέρα γρηγορότερα από την ομάδα που έκανε χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων.
Θεραπεία των Ωτικών Λοιμώξεων με Αιθέριο Έλαιο Βασιλικού
  • Τοποθετήστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου του βασιλικού σε βαμβάκι και «σπρώξτε» ελαφρώς προς το αυτί.
  • Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι σταγόνες φθάνουν στο σημείο της λοίμωξης.
  • Αλλάξτε τα βαμβάκια με αιθέριο έλαιο βασιλικού όσες φορές χρειαστεί έως ότου η λοίμωξη θεραπευθεί πλήρως.
pentapostagma.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%89%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bb%ce%bf%ce%b9%ce%bc%cf%8e%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%b9.html#ixzz3LdSLGT5A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου