ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ρωσική εταιρεία ετοιμάζει σχέδιο για την κατασκευή σεληνιακής βάσης


Posted: Ιανουαρίου 1, 2015 at 5:56 μμ, Last Updated: 
rusia
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Μια ιδιωτική ρωσική εταιρεία που ονομάζεται Lin Industrial ανακοίνωσε ότι είναι ικανή να κατασκευάσει μια σεληνιακή βάση.

Το προβλεπόμενο κόστος της κατασκευής μιας ολοκληρωμένης σεληνιακής βάσης, πρώτου σταδίου, και στην συνέχεια μια εγκατάσταση σε δεύτερο στάδιο (επανδρωμένη με 2 και 4 μέλη του πληρώματος, αντίστοιχα), κοστίζει περίπου 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιαστή της εταιρείας, αναφέρει το αμυντικό πόρταλ sputniknews.com .
Η κατασκευή αυτή θα απαιτούσε την εκτόξευση 13 βαρέων τύπου πύραυλων φορέων, και συνολικά 37 εκτοξεύσεων μέσα σε μια περίοδο πέντε ετών, για να κατασκευασθεί η βάση αυτή, σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας.
Οι εμπειρογνώμονες της εταιρείας προτείνουν ως καλύτερη τοποθεσία το Βουνό Malapert, που βρίσκεται κοντά στο νότιο πόλο του φεγγαριού, για την δημιουργία του εργοταξίου της βάσης . Σύμφωνα με ρώσους ειδικούς, θα χρειαστούν περίπου 10 χρόνια για να δημιουργηθεί και να τελειοποιηθεί η βάση πλήρως .
Ο lev Zeleny, διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, παρατήρησε ότι το έργο σηματοδοτεί, την ανανέωση του ενδιαφέροντος για την εξερεύνηση της Σελήνης. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξετάσουμε την κατασκευή ενός οικισμού στην Σελήνη.
Παρά τις δηλώσεις ρώσων και αμερικανών αξιωματούχων , σύμφωνα με άρθρα μας στο Pentapostagma.gr, και δύο υπερδυνάμεις επιθυμούν να κατακτήσουν την Σελήνη για να την μετατρέψουν σε στρατιωτική βάση. Είπαμε σε άρθρα μας ότι ο επόμενος πόλεμος θα είναι και διαστημικός , μιας και αυτή η διάσταση θεωρείται ως πεδίο πολέμου. Για αυτόν τον λόγο και οι ΗΠΑ και η Ρωσία δημιούργησαν την διοίκηση αεροδιαστημικής άμυνας .
pentapostagma.gr


Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1.html#ixzz3NfPLplN1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου