ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Το Ισραήλ παρέλαβε από την Γερμανία τέσσερις υπερσύγχρονες κορβέτες κλάσης Saar-5


Posted: Ιανουαρίου 1, 2015 at 4:44 μμ, Last Updated: 
saar-5
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Πρόσφατα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε για την προμήθεια τεσσάρων νέων πολεμικών πλοίων που κατασκευάστηκαν εξολοκλήρου στα ναυπηγεία της Γερμανίας, μετά από ισραηλινό αίτημα, αναφέρει το ρωσικό αμυντικό πόρταλ gorskie.ru .

«Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι πριν από τρεις ημέρες, αυξήσαμε τις αμυντικές ικανότητες του ισραηλινού ναυτικού με την αγορά τεσσάρων νέων πλοίων κλάσης Saar, εκτός από τα υποβρύχια που κατασκευάζονται για τις ναυτικές δυνάμεις μας», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της ισραηλινής σχολής ναυτικών δοκίμων.
Στην υπηρεσία το ισραηλινό ναυτικό έχει ήδη 3 πλοία «Saar-5″, κατασκευασμένα στις ΗΠΑ (στα ναυπηγεία « Huntington Inglass Industries». Μισισιπή). Αυτές οι κορβέτες θεωρούνται τα μεγαλύτερα πλοία του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού. Παρά το μικρό της κατηγορίας της η «κορβέτα» , διαθέτει μεγάλη ταχύτητα και εξοπλισμό συγκρίσιμο με «φρεγάτας».
Οι κορβέτες «Saar-5″ είναι εξοπλισμένες με σύγχρονο εξοπλισμό, σόναρ, τορπίλες, εκτοξευτήρες ρουκετών, ελικοδρόμιο και υπόστεγο για ελικόπτερα. Οι κορβέτες, ναυπηγήθηκαν στην Γερμανία, με έκπτωση ύψους 300 εκατ. Ευρώ.
Σύμφωνα με ανάλυση στο Pentapostagma.gr, το Ισραήλ προετοιμάζεται για ένα πιθανό «επεισόδιο» με το τουρκικό ναυτικό. Οι νέες υπερσύγχρονες κορβέτες σε συνδυασμό με τα υποβρύχια τύπου 209 από το Κίελο , θα ισχυροποιήσουν το ισραηλινό ναυτικό εν όψει εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο. Πλοία τέτοιου τύπου έχει ανάγκη και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, πρώτον για να εκσυγχρονίσει με σχετικά λίγα χρήματα την δύναμη του, και δεύτερον για να αποκτήσει ταχύτατα πολεμικά πλοία σε μια «κλειστή θάλασσα» στο Αιγαίο πέλαγος.
pentapostagma.gr


Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%ae%ce%bb-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%b5-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%ad.html#ixzz3NfOdJQiy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου