ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΝΟΕΡΩΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ " 8η - 9η Ημέρα " - " 10 η ΑΝΑΡΤΗΣΗ { ( Π Ε Κ Ι Ν Ο ) - ( ΘΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ) - ( ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ ) (ΧΩΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΕΚΙΝΟΥ } " Τ Ε Λ Ο Σ Τ Α Ξ Ι Δ Ι Ο Υ "





















ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ : Φωτογραφίες απο Προσευχή στον ΒΟΥΔΑ 


















Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τον χώρο που έγιναν οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ του ΠΕΚΙΝΟΥ






Στο τέλος των αφηγήσεων θα πρέπει να γράψουμε τα παρακάτω λόγια διότι με αυτά κλείνει αυτό το ωραίο μακρινό ταξίδι στην όμορφη ΚΙΝΑ με την ευχή  για το επόμενο ταξίδι του 2015.

Χουανινγκ ντάο Τσονγκ Γκούο λάι  !   Καλώς ορίσατε στην Κίνα  !
« Κοίταξε μία φορά, είναι καλύτερα από το ν΄ ακούσεις εκατό φορές, συνηθίζουν να λένε οι Κινέζοι. Όπου κι αν σταθείς όπου κι αν βρεθείς ως επισκέπτης ταξιδιώτης στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη η παροιμία αυτή γίνεται αυθόρμητα πραγματικότητα. Ξεχνάς ό,τι άκουσες ή διάβασες και δίχως διακοπή τα μάτια σου σε παρασύρουν σε εικόνες, καταστάσεις, συναισθήματα κι εμπειρίες. Μια πλημμύρα εντυπώσεων, ένας ωκεανός ανακαλύψεων, ένα δάσος πειρασμών ορατών και αόρατων. Η Κίνα μόλις έχει ανοίξει την πόρτα της, σου λέει «Καλώς ήλθες» στο σαφάρι των ματιών, σε προσκαλεί σε μία γιορτή των αισθήσεων, σε προκαλεί να αγγίξεις την επιδερμίδα της κι αν επιμείνεις και την ψυχή της.
Η Κίνα σήμερα αλλάζει, είναι μία χώρα υπό ανάπτυξη. Ότι θυμίζει παρελθόν συνεχώς λιγοστεύει. Τα στενά δρομάκια με τα χουτόνγκ, το βιβλίο ιστορίας των πόλεων εξαφανίζονται για χάρη των αχανών λεωφόρων και των πολυώροφων κτιρίων. Οι ομοιόμορφες στολές και τα κασκέτα έδωσαν τη θέση τους καυτά μίνι και κινητά τηλέφωνα. Η χώρα ζει τη μεγάλη δύσκολη αντίφαση. Κι όμως η Κίνα έχει πολλά πρόσωπα που αξίζει να ανακαλύψει κανείς σαν μοντέρνος Μάρκο Πόλο.
Κοιτάξτε μία φορά.
…….Ν’  ανακαλύψεις στο σμαραγδένιο πάρκο τα μικροσκοπικά πέλματα σε κάποιες ηλικιωμένες γυναίκες, παλιά συνήθεια; Να κρατούν τα πόδια δεμένα μ΄ επιδέσμους να μη μεγαλώσουν γιατί τόνιζε το εύθραυστο στοιχείο, την αληθινή φύση της γυναίκας, το    « λουλούδι της μέθης » όπως λένε τι κοκκινάδι στο πρόσωπο της γυναίκας, το κράτημα δύο νέων από τις κοτσίδες, που είναι η πιο τρυφερή κινέζικη χειρονομία.
…να συναντήσεις σε κάποια μεγάλη πλατεία το σοφό γέρο με τα « πουλάκια της τύχης », « τον βασιλιά των μασκών » με ξυρισμένο το κεφάλι του να μιμείται όλα τα πρόσωπα των παραμυθιών με τις μάσκες του, τον χειρομάντη κάτω από την μαύρη ομπρέλα του να διαβάζει τις γραμμές της παλάμης για να σου φανερώσει το  «  φενγκ σούι » σου και το ζωδιακό σου ζώο.
…ν΄ ανακαλύψεις σε μια πορφυρή αγορά κάποια λεπτεπίλεπτη δερμάτινη φιγούρα του κινέζικου Θεάτρου Σκιών Πιγινγκξί, το πάνσοφο παιδικό παιχνίδι Τάνγκραμ, τη σφαίρα του Ταο  από σπάνιο μαυρόασπρο νεφρίτη, ένα γυναικείο μαξιλαράκι, με ζωγραφισμένες στη μια πλευρά της, γυναίκες που κλαίνε κάτω από τις ιτιές…
Η Κίνα σε μεταβάλει σε εξερευνητή του πλούτου της στις τέχνες, τις φιλοσοφίες, τα μνημεία της. Πέτρες   και αγάλματα διηγούνται θρύλους, λίμνες γράφουν ποιήματα, αυταπάτες φανερώνουν το Ταο.
Πρόσωπα μυριάδων Κινέζων με το αινιγματικό χαμόγελο του Βούδα, καβάλα στο μεγάλο δράκο, καλπάζουν με φαντασία και πρακτικό νου προς μία περιπέτεια δίχως τέλος. Στον πλούτο, που δεν είναι πια ντροπή.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Για τους φίλους που βλέπουν για πρώτη φορά την παρούσα ανάρτηση τους πληροφορώ ένα επιθυμούν να δουν τις προηγούμενες, στην ετικέτα " ΤΑΞΙΔΙ ΚΙΝΑ 2014 " .

Εδώ τελειώνουν όλες οι αναρτήσεις για αυτό το μεγαλύτερο και ωραίο ταξίδι  στην ΚΙΝΑ που έχουν κάνει μέχρι σήμερα η ωραία παρέα των γυναικών. 

Το blog εύχεται πάντα να μπορούν να κάνουν ένα ταξίδι.-



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου