ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση τζίρου 8,9% στη βιομηχανία τον Δεκέμβριο

ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ

20/02/2015
Μείωση 8,9% παρουσίασε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία, στο σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς, τον περασμένο Δεκέμβριο σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2013, έναντι µμείωσης 10,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η πτώση στον τζίρο των εγχώριων βιομηχανιών οφείλεται σε μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, όπως στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων- λατομείων κατά 7,5%, και στη μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 9,1%.
Επίσης, οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών, όπως στη μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς κατά 9,7% και στη μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς κατά 7,8%.
Ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2014- Δεκεμβρίου 2014 σε σύγκριση µε τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2013- Δεκεμβρίου 2013, παρουσίασε μείωση 1,4% έναντι μείωσης 5,9% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Την ίδια ώρα, σε κοινή δήλωσή τους οι εκπρόσωποι των Βιομηχανικών Συνδέσμων της χώρας, που συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, αναφέρουν: «Στην κρίσιμη διαπραγμάτευση που πραγματοποιεί η κυβέρνηση με τους ευρωπαίους εταίρους μας, χρειάζεται ταχεία και ουσιαστική στοίχιση όλων των δυνάμεων του τόπου, πολιτικών, παραγωγικών και κοινωνικών, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ισότιμη και με προοπτική παραμονή μας στην ευρωζώνη
«Οι Βιομηχανικοί Σύνδεσμοι της χώρας πιστεύουμε ότι για να πετύχουμε την οριστική και βιώσιμη έξοδο από την κρίση χρειαζόμαστε μια Νέα Βιομηχανική Πολιτική που θα οδηγήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο (θέσεις, πόρους, μελέτες) στο έργο της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση», σημειώνουν.
Στη συνάντηση μετείχαν οι επικεφαλής των: Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) - Σύνδεσμος Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ)- Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) - Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ) - Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος (ΣΒΠΔΕ).

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου