ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Διευκρινήσεις του Ι.Κ.Α. για την ασφάλιση των Αποστράτων & των προστατευομένων μελών...


΄Υστερα από παρέμβαση με άρθρο (ΕΔΩ) του Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, προέδρου Σ.Α./ΣΣΑΣ, λειτούργησαν άμεσα τα αντανακλαστικά της Διοίκησης του Ι.Κ.Α, όπου με εντολή-παρέμβαση, του Υποδιοικητή του,παρήγγειλε στους αρμόδιους φορείς του Ιδρύματος να έλθουν σε επικοινωνία μαζί του, για να συζητήσουν εκτενώς το θέμα και να δοθούν αμοιβαίες επεξηγήσεις επ΄ αυτού. - Συγκεκριμένα ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία για επικοινωνία η κ. Δ. Γεωργίου από την Διοίκηση έργων εκσυγχρονισμού του Ι.Κ.Α., όπου εκφράσθηκε η άποψη της πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και προς επίρρωση των λεγόμενών της, μου γνωστοποίησε τα παρακάτω:.......>> • Η εφαρμογή της εγγραφής χρηστών-ασφαλισμένων του τέως Ο.Π.Α.Δ, δεν έχει ολοκληρωθεί στο κομμάτι συσχέτισης-σύζευξης στοιχείων κωδικών πρόσβασης χρηστών και αντιστοίχου κλειδαρίθμου, πλήν όμως όσοι προέβησαν σε εγγραφή μέσω κωδικών taxisnet, θεωρούνται ήδη από το σύστημα «εγγεγραμμένοι χρήστες» με «ενεργοποιημένο λογαριασμό
• Για την θεώρηση βιβλιαρίων των προστατευομένων μελών οικογενειών ασφαλισμένων, ασφαλώς και στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει η δυνατότητα υλοποίησης αυτής, μέσω επέκτασης της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Όσοι δε, εκ των συναδέλφων μεταβούν στα οικεία υποκαταστήματα του ΙΚΑ, θα εξυπηρετηθούν πάραυτα από το προσωπικό. 
• Για τα ανήλικα τέκνα, όπου αναγράφεται στη σχετική βεβαίωση, λήξη της υγειονομικής τους περιθάλψεως την 28/02/2015, η ανανέωση θα λάβει χώρα οίκοθεν και δεν υφίσταται θέμα ανησυχίας, ενώ όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, με την τελική μορφή που θα λάβει η οικεία εφαρμογή, θα υφίσταται η δυνατότητα υλοποιήσεως συναφών ενεργειών ηλεκτρονικώς προς αποφυγή μετάβασης και ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, στα υπαγόμενα σε αυτούς, υποκαταστήματα του Ιδρύματος.ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου