ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΞΥΖΕΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...


Ο επιστημονικός του όρος είναι "υπεροξείδιο του υδρογόνου", αλλά οι περισσότεροι το γνωρίζουμε ως "οξυζενέ"...

Η πιο ευρέως γνωστή του χρήση είναι φυσικά η απολύμανση μιας εξωτερικής πληγής, προτού εφαρμόσουμε σε αυτή οινόπνευμα ή/και ιώδιο.

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι το οξυζενέ μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμο για πολλούς ακόμα λόγους μέσα στο σπίτι.
Ξανθαίνει τα μαλλιά: Είναι ένας οικονομικός τρόπος για να κάνετε πιο ανοιχτές ανταύγειες στα μαλλιά σας. Θέλει βέβαια προσοχή για να μην το παρακάνετε. Φροντίστε να βάλετε οξυζενέ στα μαλλιά και να το αφήσετε να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια δείτε πόσο έχει αλλάξει το χρώμα και στη συνέχεια αποφασίστε αν θέλετε να το αφήσετε να δράσει περισσότερο.
Λεύκανση δοντιών: Ανακατέψτε σόδα και οξυζενέ για να κάνετε μια σπιτική πάστα λεύκανσης των δοντιών που μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε καθημερινά και η οποία θα αφαιρέσει τους λεκέδες από τα δόντια σας.
Αντισηπτικό για το στόμα: Χρησιμοποιήστε ένα καπάκι γεμάτο με οξυζενέ για να ξεπλύνετε το στόμα σας. Εκτός από το να λευκάνει τα δόντια σας θα σκοτώσει και τα μικρόβια που προκαλούν την κακή αναπνοή.
Απολυμαίνει την οδοντόβουρτσα: Μουλιάστε την οδοντόβουρτσά σας οξυζενέ για να σκοτώσετε τα βακτήρια σταφυλόκοκκου -και όχι μόνο- που υπάρχουν σε κάθε μπάνιο.
Καταπολεμάει την ακμή: Βάλτε λίγο οξυζενέ επάνω στα σπυράκια και τα άλλα σημάδια που δημιουργεί η ακμή. Αφήστε το να δράσει για 1-2 λεπτά και ξεπλύνετε.
Μαλακώνει τους κάλους: Προσθέστε οξυζενέ σε χλιαρό νερό και μουλιάστε τα πόδια σας στο διάλυμα.
Αφαιρεί την κηρήθρα από τα αυτιά: Βάλτε 1-2 σταγόνες οξυζενέ στο αυτί σας, περιμένετε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια βάλτε και 1-2 σταγόνες ελαιόλαδο. Περιμένετε 1 λεπτό ακόμα και στραγγίξτε όλα τα υγρά από το αυτί σας.
Καταπολεμάει τις μολύνσεις στα αυτιά: Βάλτε 6-8 σταγόνες οξυζενέ σε κάθε αυτί για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα κάποιας μόλυνσης.
Καταπολεμάει τους μύκητες των ποδιών: Αναμίξτε ίσα μέρη οξυζενέ και νερού. Βάλτε το διάλυμα σε ένα σκούρο γυάλινο μπουκάλι και ψεκάστε το δέρμα στα πόδια σας όπου έχουν αναπτυχθεί μύκητες. Επαναλάβετε κάθε βράδυ.
Απολυμαίνει το εσωτερικό του ψυγείου: Ψεκάστε λίγο οξυζενέ στις εσωτερικές επιφάνειες του ψυγείου και αφήστε το να μουλιάσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίστε με ένα καθαρό πανί. Το οξυζενέ θα απολυμάνει τις επιφάνειες που ακουμπούν επάνω στις τροφές.

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου