ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Τα δελφίνια θρηνούν


Posted: Ιανουαρίου 29, 2015 at 9:56 πμ, Last Updated: 
Αρκετοί καπετάνιοι έχουν αναφέρει, ότι έχουν γίνει μάρτυρες πομπών «κηδειών» και συμπεριφοράς θρήνου από ομάδες ρινοδέλφινων…


Τώρα, μια πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει, ότι ερευνητές παρατήρησαν δελφίνια στον Ατλαντικό να επιδεικνύουν παρόμοια συμπεριφορά, θρηνώντας για το χαμό των μικρών τους.
Οι ερευνητές αναφέρουν, ότι τέσσερα ενήλικα δελφίνια «επέδειξαν συμπεριφορά θρήνου, προσπαθώντας να συγκρατήσουν τα άψυχα σώματα των μικρών τους στα ανοικτά των ακτών της Μαδέιρα».
Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Πόρτο, μελέτησε δύο παρόμοια περιστατικά, το πρώτο από τα οποία είχε αναφερθεί από τον υπεύθυνο ενός τουριστικού σκάφους, ο οποίος είχε καταγράψει τέσσερα ενήλικα δελφίνια να συγκρατούν το σώμα ενός νεκρού μικρού δελφινιού, χρησιμοποιώντας το κεφάλι και τη ράχη τους, για περίπου μισή ώρα.
Το δεύτερο περιστατικό καταγράφθηκε από το προσωπικό ενός ερευνητικού σκάφους, το οποίο δήλωσε ότι ένα δελφίνι –κατά πάσα πιθανότητα η μητέρα- κρατούσε το νεκρό μικρό της στην επιφάνεια του νερού, αναφέρει δημοσίευμα του Wired.
«Η επί τόπου παρατηρήσεις κάνουν λόγο για ενήλικα δελφίνια του Ατλαντικού που προσπαθούν να υποστηρίξουν νεκρά μέλη στην επιφάνεια του νερού, είτε από ένα μόνο μέλος (κατά πάσα πιθανότητα τη μητέρα) ή αρκετά μέλη της ομάδας» γράφουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο Acta Ethologica.
Οι νεκροψίες που έγιναν στα πτώματα των δελφινιών που περιγράφονται στη μελέτη, καθώς και σε δύο άλλα νεκρά μικρά, που βρέθηκε να επιπλέουν σε κοντινή απόσταση, έδειξαν ότι τα τέσσερα μικρά πέθαναν από φυσικά αίτια και όχι από θήρευση ή βίαιη συμπεριφορά.
 


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%86%ce%af%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%b8%cf%81%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bd.html#ixzz3QWLz1BUD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου