ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ελεγκτικό Συνέδριο: Συνταγματικοί οι περιορισμοί για συντάξεις στις άγαμες θυγατέρες Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας...

Συνταγματικοί είναι οι περιορισμοί που έβαλε νόμος του 2010 για την χορήγηση σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες των Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτό έκρινε το Ελεγκτικό συνέδριο, εξετάζοντας αίτηση 46χρονης, η οποία στρεφόταν σε βάρος απόφασης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αρνήθηκε να της δώσει σύνταξη λόγω θανάτου του πατέρα της. Τους δικαστές, απασχόλησε νόμος του 2010 με τον οποίο μπήκαν.......>>> περιορισμοί για την χορήγηση σύνταξης, λόγω δημοσιονομικής συγκυρίας. 
Οι περιορισμοί αυτοί σχετίζονται με το εισόδημα των άγαμων θυγατέρων, την ηλικία τους, την περιουσιακή τους κατάσταση κλπ. 
Μεταξύ των νέων ρυθμίσεων περιλαμβάνεται και πρόβλεψη για την συμπλήρωση του 50ού έτους της ηλικίας τους την 31.12.2010 για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. 
Το δικαστήριο έκρινε ότι η νομοθέτηση των νέων κριτηρίων δεν παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος, το οποίο καθιερώνει την ισότητα των Ελλήνων ενώπιον του νόμου. Στην περίπτωση της 46χρονης το Γ.Λ.Κ. δεν κατέβαλε την σύνταξη γιατί δεν είχε συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας της στις 31/12/2014, απόφαση με την οποία συντάχθηκε και το δικαστήριο. ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου