ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Δ.Στρατούλης: Για τα Επικουρικά Ταμεία στρατιωτικών και τις συντάξεις...


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Ομιλία του στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, δήλωσε ότι  θα αποκαταστήσουμε τον Δημόσιο - καθολικό-αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής Ασφάλισης,με κατάργηση ή τροποποίηση διατάξεων των νόμων 3863/2010 και 3865/2010 ή άλλων νόμων, με τις οποίες από 01/01/2015 το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετατρεπόταν σε κεφαλαιοποιητικό με εγγυημένη από το κράτος μόνο τη λεγόμενη βασική σύνταξη των 360 ευρώ μηνιαία και με το υπόλοιπο κομμάτι της σύνταξης να μετατρέπεται σε ανταποδοτικό-ατομικό.........>>Βάζουμε φρένο στις μειώσεις των συντάξεων με την αναστολή εφαρμογής και εν συνεχεία την κατάργηση μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων, με τις οποίες θα μειώνονταν από 01-01-2015 συνεχώς οι κύριες, οι Επικουρικές συντάξεις και οι εφ’ άπαξ παροχές και θα αυξάνονταν συνεχώς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. 
Αναστέλλουμε την εφαρμογή και εν συνεχεία ακυρώνουμε τις προγραμματισμένες, από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των νόμων3863/2010 και 3865/2010, νέες μειώσεις κύριων συντάξεων από 01-01-2015 και μετά. Το ΕΚΑΣ θα καταβληθεί κανονικά, όπως μέχρι σήμερα. 
Καταργούμε τη ρήτρα θανάτου, αναστέλλουμε την εφαρμογή και εν συνεχεία καταργούμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και θα αναθεωρήσουμε τον μαθηματικό τύπο στις εφ’ άπαξ παροχές. Ακυρώνουμε τη νέα μείωση ύψους 8% των επικουρικών συντάξεων, που προγραμμάτιζε η προηγούμενη κυβέρνηση από 01-03-2015 καθώς και τις συνολικές νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων ύψους 15%, που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προγραμματίσει για όλο το 2015, με βάση τη μέχρι τώρα ισχύουσα ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Όσον αφορά τα επικουρικά ταμεία των ενστόλων, θα ισχύσουν και για αυτά οι παραπάνω δεσμεύσεις μας και θα αναστείλουμε τις διατάξεις που καταργούν την αυτοτέλειά τους με στόχο, μετά από διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς τους, να τις καταργήσουμε. 
Στα πλαίσια της λειτουργίας του κράτους δικαίου, η κυβέρνησή μας θα σεβαστεί όλα τα θεμελιωμένα, σύμφωνα με το νόμο, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ώστε οι ασφαλισμένοι να αποκτήσουν την αναγκαία βεβαιότητα στις δυνατότητες συνταξιοδότησής τους και να αποφευχθούν επώδυνες ανατροπές στον προγραμματισμό της ζωής τους.Για να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του κ. Υπουργού κλικ ΕΔΩ: Διαβάστε επίσης,κάνιντας κλικ ΕΔΩ: "Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο για συντάξεις – εργασιακά του ν. Ν.3863/2010" και επίσης κλικΕΔΩ:  "Τι προβλέπεται για εργαζόμενους απόστρατους κ.λ.π.,σύμφωνα με τον  Νομο 3865/2010".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου