ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Διάθεση ελικοπτέρου του ΠΝ για μεταφορά ατόμων στο αποκλεισμένο χωριό Κλεπά Αιτωλοακαρνανίας


Posted: Φεβρουαρίου 2, 2015 at 7:06 μμ, Last Updated: 
2ea7bf7f3b1670977aa6b5b00fc6b7f0_M
Όταν στην χώρα μας αναφέρεται ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για περιπτώσεις θεομηνιών, εννοούν πρωτίστως τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες πάντοτε συνδράμουν αποτελεσματικά στον έλληνα πολίτη.

Σύμφωνα λοιπόν με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015, κατόπιν αιτήματος του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), διατέθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου AEGEAN HAWK (S-70), για μεταφορά τριών γυναικών στη Ναύπακτο από το χωριό Κλεπά Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο έχει αποκλειστεί λόγω κατολισθήσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Το δύσβατο της περιοχής, οι κακές καιρικές συνθήκες , και το επικίνδυνο της επιχείρησης, οδήγησαν στην χρήση ελικοπτέρου AEGEAN HAWK (S-70), για την διάσωση των συνανθρώπων μας που υπέστησαν αυτή  την βιβλική καταστροφή.
Οι νομοί Άρτας, Ευρυτανίας, και Αιτωλοακαρνανίας   δέχτηκαν το κύριο κύμα των ανείπωτων καταστροφών από τις βροχοπτώσεως , που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Σύμφωνα και με πληροφορίες , σε περίπτωση που συνεχιστούν οι καταστροφές , κλιμάκιο των ενόπλων δυνάμεων θα ευρίσκεται σε ετοιμότητα δια παν ενδεχόμενο.
Όσο αφορά το γιοφύρι που έπεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης την αναστήλωση του γεφυριού στην Πλάκα, ο οποίος τη Δευτέρα επισκέφθηκε το γεφύρι της Πλάκας.
«Είναι ένα στοίχημα για τη χώρα για την πολιτιστική μας κληρονομιά, για το ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Είναι ένα μήνυμα για την εθνική μας αξιοπρέπεια: Το γεφύρι να ξαναγίνει», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.
Ο υπουργός ανέφερε πως, «το μικρό διάστημα από την καταστροφή του έως τώρα, είναι πολύ μεγάλη η συνδρομή πολλών ανθρώπων, επιστημόνων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ, των εταιρειών που εμπλέκονται στην Ιόνια οδό, πολιτών που θέλουν να βοηθήσουν προκειμένου να αποκατασταθεί αυτό το μνημείο με ό,τι συμβολίζει και ιστορικά και πολιτιστικά και για την περιοχή».
pentapostagma.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/02/%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%86%ce%bf.html#ixzz3QhaeZVX3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου