ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ακαδημία Στρατηγικών Αναλύσεων (ΑΣΑ)

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, 

Ένας νέος επιστημονικός φορέας στον ευρύτερο χώρο των Στρατηγικών Σπουδών, της Άμυνας, της Ασφάλειας και της Εξωτερικής Πολιτικής, ιδρύθηκε μέσα στο 2014, από επιστή-μονες προερχόμενους από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Πρόκειται για την Ακαδημία Στρατηγικών Αναλύσεων (ΑΣΑ), έναν ανεξάρτητο επιστημονικό -  ερευνητικό φορέα, στην ουσία μια δεξαμενή σκέψης, με νομική μορφή αστικού σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την Αθήνα. 
    Τη βάση των μελών της ΑΣΑ αποτελούν επιστήμονες προερχόμενους από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, που είναι διδάκτορες ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων ή κάτοχοι άλλων υψηλού επιπέδου τίτλων σπουδών, με πλούσιο επιστημονικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο και συνεργασία με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, κέντρα μελετών και ινστιτούτα, σε διάφορα επιστημονικά πεδία. Επίσης, μέλη της ΑΣΑ είναι προσωπικότητες του διπλωματικού και ακαδημαϊκού χώρου και άλλοι επιστήμονες υψηλού κύρους με επιστημονική δραστηριότητα σε γνωστικά αντικείμενα τα οποία συνάδουν προς τους σκοπούς της.
   Το μότο της ΑΣΑ είναι ένας συνδυασμός τριών εκ των γνωστών Δελφικών παραγγελμά-των: «Μελέτει το παν  -  Ακούων όρα  -  Γνους πράττε». Σκοπός της είναι η ανάπτυξη επιστημονικού έργου και δράσεων στα πεδία των Στρατηγικών Σπουδών, της Άμυνας, της Ασφάλειας και της Εξωτερικής Πολιτικής, η εκπόνηση επιστημονικών αναλύσεων, ερευνών και μελετών καθώς και η παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών στα παραπάνω πεδία, σε φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και σε φυσικά πρόσωπα, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Στους ειδικότερους αντικειμενικούς σκοπούς της ΑΣΑ περιλαμβάνονται:....... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου