ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

300 Αμερικανοί Πεζοναύτες θα εκπαιδεύσουν την ουκρανική Φρουρά από τον Απρίλιο


Posted: Μαρτίου 20, 2015 at 6:35 μμ, Last Updated: 
usa army
Περίπου 300 στρατιώτες του Στρατού των ΗΠΑ θα ταξιδέψουν στην δυτική Ουκρανία στα τέλη Απριλίου, για να βοηθήσουν με μία προγραμματισμένη άσκηση «εκπαιδευτικού χαρακτήρα » την  Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας, αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο abcnewsradioonline.com

Η άσκηση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Μάρτιο, αλλά τέθηκε προσωρινά σε αναμονή, ενώ οι ΗΠΑ συζητούσαν  το ενδεχόμενο  παραβίασης της συμφωνίας  κατάπαυσης του πυρός από την  Ρωσία και τους Ρώσους  αυτονομιστές, στην Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Steve Warren ανακοίνωσε το σχέδιο για την αποστολή 290 Αμερικανών στρατιωτών από την 173η  αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία , οι οποίοι θα περάσουν δύο μήνες εντατικής εκπαίδευσης, επί  τουλάχιστον τριών ταγμάτων πεζικού του  αποκαλούμενου νέου ουκρανικού στρατού.
Επίσης , οι ΗΠΑ αποστέλλουν  στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, περίπου 3.000 στρατιώτες της 3ης Αμερικανικής Μεραρχίας Πεζικού, σε  αντικατάσταση των 550 στρατιωτών που έχουν μεταβεί στην περιοχή από τον Ιανουάριο. Οι 550  Αμερικανοί στρατιώτες από το 2ο Σύνταγμα ιππικού, οι οποίοι πρόκειται να αντικατασταθούν, δημιούργησαν ένα κομβόι οχημάτων για την επιστροφή μέσω  μιας  διαδρομής  1.100 μιλίων στην Γερμανία.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, Αντιπτέραρχος Ben Hodges, δήλωσε στους δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα ότι, η  συγκρότηση της αμερικανικής στρατιωτικής φάλαγγας , είναι μια «τεράστια ευκαιρία» για την πρακτική εξάσκηση κινήσεων μεγάλου βεληνεκούς από τις αμερικανικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι Ρώσοι πραγματοποιούν ασκήσεις σε όλη  αχανή  ρωσική  επικράτεια , με σκοπό την διατήρηση της πολεμικής ετοιμότητας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Επισημαίνονται  ιδιαίτερα  οι ασκήσεις 700 Ρώσων Αλεξιπτωτιστών, στην περιοχή Pskov , κοντά στα σύνορα με τις χώρες της Βαλτικής. Επίσης ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη μετασταθμεύουν στο Καλίνινγκραντ. Όσο  για την Κριμαία αυτή πλέον  διαθέτει τόσες δυνάμεις , που αποκαλείται  ως το «Οχυρό Κριμαία».
Οι κινήσεις αυτές παραπέμπουν ευθέως σε πολεμικές προετοιμασίες και από τις δυο πλευρές , ενόψει τελικής αναμέτρησης. Όλα τα άλλα αποτελούν απλά ειδήσεις για το τύπο.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/300-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af-%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%bf%ce%bd%ce%b1%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%bf.html#ixzz3V3mYFDMX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου