ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμα κεφτεδάκια λαχανικων


Posted: Μαρτίου 7, 2015 at 11:02 μμ, Last Updated: 
nistisima-keftedakia-laxanikon
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό πατάτες
4 μέτρια καρότα
5 μέτρια κολοκυθάκια
⅓ φλ. αρακάς
¼ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. κάρι
½ φλ. κόλιανδρο (τα φύλλα)
¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλατίζουμε, και βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα ώσπου να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και στο ίδιο νερό βράζουμε τα κολοκυθάκια, τον κόλιανδρο και τον αρακά.

Ανακατεύουμε τα βρασμένα λαχανικά, αφού τα στραγγίσουμε καλά, κι όταν κρυώσουν τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το κύμινο, το κάρι, το αλάτι, το πιπέρι και όσο αλεύρι χρειαστεί, ώσπου να πετύχουμε ένα μίγμα σφιχτό.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κι από τις δύο πλευρές.
Τα στραγγίζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
Καλή Όρεξη!
πηγη


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5%ce%b4%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%bb%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd.html#ixzz3TpELM5Hd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου