ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Η πραλίνα του μελιού: Το πιο νόστιμο & υγιεινό spread


Posted: Μαρτίου 8, 2015 at 8:54 πμ, Last Updated: 
pralina-me-meli-nostimo-ygieino-spread
Θέλεις ένα υγιεινό spread για το πρωινό σου γεύμα;
Είσαι λάτρης της πραλίνας φουντουκιού;
Δε σου αρέσει η σοκολάτα;
Για κάθε περίπτωση έχουμε υγιεινή λύση και δεν είναι άλλη από πραλίνα φουντουκιού με μέλι (με ή χωρίς κακάο). Μάθε περισσότερα.

Την ιδέα μας έδωσε ένας μελισσοκόμος από τα ορεινά ζαγοροχώρια κι εμείς τη μοιραζόμαστε μαζί σου. Η ιδέα είναι απλή: φουντούκια ψημένα πολοτοποιημένα αναμειγνύονται με μέλι (και κακάο αν θέλεις γεύση πιο σοκολατένια, αλλιώς παραλείπεις το βήμα) κι ένα νόστιμο, θρεπτικό αλλά ταυτόχρονα υγιεινό spread για το ψωμάκι και φρυγανιά είναι έτοιμο, για να σε βοηθήσει να κρατήσεις τη γραμμή σου αλλά και να προσφέρεις στα παιδιά μια υγιεινή απόλαυση.
Πιο συγκεκριμένα:
Ακολουθούμε τα βήματα όπως θα κάναμε με την παρασκευή σπιτική πραλίνας φουντουκιύ με σοκολάτα. Βάζουμε στο ταψάκι τα φουντούκια μαζίο με τη φλούδα τους και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτάκια, μέχρι να μαυρίσουν λίγο εξωτερικά κι εσωτερικά το χρώμα τους να γίνει καφετί. Στο μέσο του ψησίματος καλό είναι να τα ανακατέψεις και να τα ανακινήσεις λίγο για να γίνει ομοιόμορφα το ψήσιμο.
Στη συνέχεια κι αφού αφαιρέσεις τη φλούδα – τρίβοντας με τα χέρια σου τα φουντούκια (προσοχή να έχουν κρυώσει για να μην καείς) πολτοποίησέ τα, κάνοντάς τα αλοιφή με υφή βελούδινη.
Τώρα ήρθε η ώρα του μελιού! Πρόσθεσε όσο μελάκι θέλεις (ανάλογα με την προτίμηση) και η πραλίνα μελιού είναι έτοιμη!
Tip: Αν είσαι της σοκολατένιας γεύσης σε αυτό το βήμα προσθέτεις και λίγες κουταλιές κακάο.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%bd%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%cf%85%ce%b3.html#ixzz3TpGtsKAZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου