ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Έτσι θα καταλάβετε ποιες τροφές σας δημιουργούν πρόβλημα


Posted: Μαρτίου 9, 2015 at 8:08 μμ, Last Updated: 
etsi-tha-katalavete-pies-trofes-sas-dimiourgoun-provlima
Η ίδια τροφή μπορεί να είναι βάλσαμο για κάποιον και φαρμάκι για κάποιον άλλο…
Μάλιστα, σύμφωνα με επιστημονικά ευρήματα, το 40%-50% του πληθυσμού πάσχει από κάποια τροφική δυσανεξία, ενώ το 85% εξ αυτών δεν το γνωρίζει, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να καταναλώνει τα τρόφιμα που «πειράζουν».

Η τροφική δυσανεξία προτιμά τις γυναίκες, πιθανώς λόγω ορμονικών διαταραχών, καθώς πολλά χημικά συστατικά στις τροφές μιμούνται τις ορμόνες.
Τι είναι η τροφική δυσανεξία
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η τροφική δυσανεξία είναι μία κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός δεν διαθέτει ορισμένα ένζυμα, απαραίτητα για να χωνέψουν συγκεκριμένες τροφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατεί να απορροφήσει τα θρεπτικά τους συστατικά, ώστε να τα χρησιμοποιήσει φυσιολογικά για τις καθημερινές του λειτουργίες.
Πιο συχνά εμφανίζεται
Συχνότερα εμφανίζεται η δυσανεξία στη λακτόζη, στα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί, καθώς και στη φρουκτόζη – η δυσκολία δηλαδή να χωνέψει κανείς τόσο φρούτα όσο και λαχανικά.
Επίσης συναντάται στη μαγιά αλλά και στη γλουτένη, δηλαδή σε ζυμαρικά, ρύζι, δημητριακά.
Η δυσανεξία μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και να εξελιχθεί γρήγορα ή αργά.
Τα συμπτώματα
– Πονοκέφαλοι
– Χρόνια κόπωση
– Αίσθηση αδυναμίας
– Αϋπνία
– Χρόνιος βήχας
– Άφθες
– Ιγμορίτιδα
– Ναυτία ή αποκρουστικότητα για ορισμένα τρόφιμα
– Διάρροια
– Δυσκοιλιότητα
– Κολικοί
– Δυσπεψία μετά το φαγητό
– Σπασμοί ή πόνοι στο υπογάστριο
Πώς θα καταλάβετε ποια τρόφιμα σας ενοχλούν
Αν δυσκολεύεστε να εντοπίσετε τα τρόφιμα που σας ενοχλούν, η λύση βρίσκεται στο τεστ τροφικής δυσανεξίας. Είναι εξαιρετικά απλό και γρήγορο και μπορεί να γίνει με τη λήψη μικρής ποσότητας αίματος, ελέγχοντας άμεσα 51 τροφές της καθημερινής διατροφής.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%b2%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%82-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b7.html#ixzz3UgQ7ilng

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου