ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Βρέθηκε κατά τις εργασίες Ανάπλασης του Άργους, η χρυσή άμαξα του Διομήδη

Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ


του Διομήδη Πρασά
Η χρυσή άμαξα του Διομήδη, που για πολλούς μέχρι σήμερα αποτελούσε αστικό μύθο του Άργους, αποδείχθηκε πως είναι πραγματικότητα... Αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί, από εργάτες που έσκαβαν στα πλαίσια των εργασιών της Ανάπλασης!
Το ακριβές σημείο όπου τόσες χιλιάδες χρόνια ήταν κρυμμένη η άμαξα είναι 42 μέτρα νοτιοανατολικά του Αγίου Πέτρου, εκεί ακριβώς που μέχρι πριν από μερικές ημέρες βρισκόταν η καφετέρια «Καζινό».

Οι εργάτες ανακάλυψαν εντελώς τυχαία το πολύτιμο εύρημα, που η οροφή του βρισκόταν μόλις 25 εκατοστά από το έδαφος... Με ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή, που θα τη ζήλευε και η Κατερίνα Περιστέρη, απεγκλώβισαν μέσα σε λίγες ώρες ολόκληρη την άμαξα. Βεβαιώθηκαν ότι ανήκε στον ίδιο τον Αργείο βασιλιά, καθώς στον πίσω προφυλακτήρα της έφερε το κεφάλι ενός λύκου που, καθόλου τυχαία, είναι και το σήμα της ομάδας χάντμπολ του Διομήδη.
Στο σημείο κλήθηκαν τρεις κοσμηματοπώλες της οδού Β. Κωνσταντίνου οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι ο χρυσός είναι 18 καρατίων. Παραδέχτηκαν πως και τα διαμάντια που κοσμούν την άμαξα (και τα οποία θα αναδειχθούν καλύτερα όταν αυτή πλυθεί) είναι αμύθητης αξίας.
«Ήμουν σίγουρος πως υπάρχει η χρυσή άμαξα του Διομήδη κάτ' απ' τ' Άργος και κάποια στιγμή θα την βρίσκαμε. Άλλωστε, οι αρχαίοι το συνήθιζαν να παρατάνε τις χρυσές άμαξές τους όταν έπαιρναν καινούργιες» δήλωσε συγκινημένος στις κάμερες θαμώνας της πλατείας, ο οποίος δεν παρέλειψε να εξυμνήσει τον Δ. Καμπόσο για τη μεγάλη ανακάλυψη: «Αν δεν έκανε ο Δήμαρχος την Ανάπλαση κι αν δεν γκρεμιζόταν το Καζινό, εκεί θα έμενε θαμμένη για πάντα».
Η άμαξα έχει ήδη μεταφερθεί στο υπόγειο γκαράζ του Δημαρχείου όπου μετά τις κατάλληλες επισκευές και την προσθήκη αλόγων ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.

ΠΗΓΗ : "  http://argolika.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου