ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

«Μάρτης γδάρτης» λέγαν οι παλιοί – Καιρική Ανάλυση


Posted: Μαρτίου 6, 2015 at 11:44 μμ, Last Updated: 
kakokairia_680697496
Ο Μάρτιος αποτελούσε ανέκαθεν έναν χιονομήνα για τα ημιορεινά στη βόρεια Ελλάδα και για τα ορεινά όλη της χώρας. Πρόκειται για μία μεταβατική από τον χειμώνα στην άνοιξη εποχή, όπου η Μεσόγειος προσφέρεται για τη δημιουργία υφέσεων και δεν είναι λίγες οι φορές που αυτές συνδυάζονται από κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών από μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη.

Έτσι και αυτή τη φορά, φαίνεται πως έχουμε μπει σε μια περίοδο όπου ο αντικυκλώνας-εμποδιστής στη βόρεια και δυτική Ευρώπη, ήρθε για να μείνει μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα του μήνα που διανύουμε, δημιουργώντας ευνοικές συνθήκες για άσχημο καιρό στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη χώρα μας.
Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να μπήκαμε σε ανοιξιάτικη διάθεση, αλλά θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα καθώς αυτή δεν φαίνεται να έρχεται μέχρι τις 15-20 Μαρτίου. Αρχής γενομένης από σήμερα, όπου στη δυτική Μακεδονία και από αύριο και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα σημειωθούν οι πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις όλου του χειμώνα! Στην υπόλοιπη χώρα ήδη σημειώνονται ισχυρές βροχές οι οποίες θα διατηρηθούν κατά τόπους και το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο έχουν ενταθεί φτάνοντας τα 8 μποφόρ ενώ περιμένουμε στροφή τους σε βοριάδες, το ξημέρωμα του Σαββάτου.
Ψύχρα θα επικρατεί την επόμενη εβδομάδα με παροδικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας ενώ στη συνέχεια στο παιχνίδι μπαίνουν και τα ανατολικά προσήνεμα (Εύβοια, Πήλιο, ανατολική Αττική, ανατολική Πελοπόννησος, Κρήτη και Κυκλάδες) με αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Βάλτε πετρέλαιο λοιπόν και μην βιαστείτε να αποχαιρετήσετε τον χειμώνα που όπως φαίνεται θα μας συντροφεύει για τις επόμενες αρκετές ημέρες.
Επιμέλεια: meteo-news.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%bc%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b4%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bb%ce%ad%ce%b3%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bf%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b9.html#ixzz3TiYosSIP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου