ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Μάθημα ανθρωπιάς από δασκάλα: Δίνει το νεφρό της σε άρρωστο μαθητή της!

Posted: Μαρτίου 4, 2015 at 10:42 μμ, Last Updated: 


Ένα πολύτιμο μάθημα δίνει η Lindsey Painter, δασκάλα Α΄ δημοτικού στο Τέξας, το οποίο πάει πιο μακριά από το διάβασμα, το γράψιμο και την αριθμητική: Θα δώσει το νεφρό της σε άρρωστο μαθητή της!
 
Τον Δεκέμβριο, όταν οι γονείς του 6χρονου μαθητή Matthew Parker αναζήτησαν ανοιχτά δότη νεφρού, η Lindsey ήταν η πρώτη που προσφέρθηκε να κάνει τις εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχει συμβατότητα.
Ο Parker είχε πρόβλημα εκ γενετής και το 2010 είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού. Ωστόσο, πριν από δύο χρόνια ο οργανισμός του απέρριψε το μόσχευμα και έπρεπε να μπει εκ νέου στη λίστα.
Η εύρεση συμβατού δότη για τον Parker δεν ήταν εύκολη, εξαιτίας της προηγούμενης μεταμόσχευσης, και οι γιατροί του έδιναν πιθανότητες μόλις 1%. Έπειτα από την εξέταση 80 περιπτώσεων,  βρέθηκε τελικά ο «τέλειος δότης»: η δασκάλα του.
 
«Είναι δύσκολο να μην νιώθεις πως έτσι έπρεπε να γίνουν τα πράγματα. Όλα μπήκαν στη θέση τους και έγιναν έτσι για κάποιο λόγο», δήλωσε η Painter, η οποία ξεκίνησε να διδάσκει στο σχολείο του Parker το περασμένο καλοκαίρι.
Η εγχείρηση θα γίνει μέσα στον Μάρτιο και δασκάλα και μαθητής θα λείψουν περίπου έξι εβδομάδες από το σχολείο.
 Πηγή: Star Channel


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%bc%ce%ac%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b9%ce%ac%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b1-%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf.html#ixzz3TdEACCTQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου