Υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ορισμένες από τις πιο σπάνιες ασθένειες στον κόσμο.

Ορισμένες ενδεχομένως δεν τις γνωρίζουμε, αλλά επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή και την καθημερινότητα ορισμένων συνανθρώπων μας.
Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν θεραπείες, αλλά στην πλειοψηφία τους προκαλούν σύγχυση στους γιατρούς σε όλο τον κόσμο.

1. Σύνδρομο εκρηγνυόμενης κεφαλής
kefali
Ακούγεται σαν να πρόκειται για ασθένεια από ταινία τρόμου, αλλά επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Όσοι πάσχουν από το σύνδρομο αισθάνονται σαν μια βόμβα να εκρήγνυται ή ένα όπλο να εκπυρσοκροτεί μέσα στο κεφάλι τους ενώ προσπαθούν να κοιμηθούν
2. Σύνδρομο Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων
aliki
Ενώ ακούγεται σαν «κατασκευασμένη» ασθένεια, απλά πήρε το όνομά της από την ομώνυμη νουβέλα του Lewis Carroll.
Ανάμεσα στα συμπτώματα είναι οι ψευδαισθήσεις και ο αποπροσανατολισμός, με το σύνδρομο να εμφανίζεται στην παιδική ηλικία.
3. Σύνδρομο εξωγήινου χεριού
exogiono_xeri
Μια απίστευτα σπάνια νευρολογική ασθένεια που προκαλεί το χέρι να κινείται τυχαία χωρίς το άτομο να γνωρίζει τι συμβαίνει ή να έχει τον οποιοδήποτε έλεγχο.
Δεν υπάρχει καμιά γνωστή θεραπεία, με τα συμπτώματα να μπορούν να μειωθούν, ιδιαίτερα κρατώντας ένα αντικείμενα με το προσβεβλημένο χέρι.
4. Σύνδρομο Κοτάρ
kotar
Ο ασθενής που πάσχει από το Σύνδρομο Κοτάρ πιστεύει ότι είναι νεκρός. Μερικοί ωστόσο άνθρωποι που έχουν προσβληθεί πιστεύουν ότι είναι αθάνατοι.
Υπάρχει φαρμακευτική θεραπεία, με την αιμοκάθαρση να τείνει να επιλύσει όλα τα συμπτώματα του Συνδρόμο Κοτάρ.
5. Επιδερμική δυσπλασία
epidermiki
Η εξαιρετικά σπάνια γενετική πάθηση epidermodysplasia verruciformis ή επιδερμική δυσπλασία κάνει το δέρμα να μοιάζει με φλοιό δέντρου.
Δυστυχώς δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα ο τρόπος αντιμετώπισης της επιδερμικής δυσπλασίας, με την εκτομή να θεωρείται η καλύτερη δυνατή επιλογή.
medicalland.gr

ΠΗΓΗ : " pentapostagma,    "