ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα η Ετήσια Γιορτή Αγκινάρας στα Ίρια

BLOGGER : 20.00 ΩΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΙΝΑΡΑ. ΩΡΑ 23.45 και συνεχίζεται ο χορός απο τους κατοίκους και τους επισκέπτες. 

  • font size decrease font size increase font size 
  •  
Πραγματοποιείται αυτή την ώρα η Ετήσια Γιορτή Αγκινάρας στα Ίρια
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποείται αυτή την ώρα, απόγευμα Σαββάτου 16 Μαΐου, στην πλατεία των Ιρίων του δήμου Ναυπλιέων η Ετήσια Γιορτή Αγκινάρας. Την εκδήλωση, οργανώνει φέτος ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιρίων και την Τοπική Κοινότητα Ίρίων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει
-    Ομιλίες για την καλλιέργεια αλλά και την διατροφική αξία της αγκινάρας,

-    Διαγωνισμό  γεύσης,
-    Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τις  χορευτικές ομάδες  του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιρίων και την χορευτική ομάδα Λυγουριού,
-    Μουσικό πρόγραμμα από την  χορωδία της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Νικολάου
-    Λαϊκό γλέντι
Όπως είχε τονίσει και ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος σκοπός της εκδήλωσης "είναι  να προβάλει  το συγκεκριμένο  τοπικό προϊόν, να  βάλει σε νέες βάσεις την προβολή όλων των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών  του Δήμου καθώς και να  βοηθήσει τους καταναλωτές να εκτιμήσουν την ποιότητα τους”. Στην φετινή εκδήλωση παρόντες ήσαν  ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτρης Κωστούρος, οι βουλευτές Αργολίδας, κ.κ. Δημήτρης Κοδέλας, Γιάννης Ανδριανός και Γεώργιος Γαλέος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, ο τέως υπουργός, κ. Γιάννης Μανιάτης,  πολλοί περιφερειακοί κ' δημοτικοί σύμβουλοι,  κ.α.
Το παρών δίνει επίσης μαζικά και η τοπική κοινωνία μαζί με ξένους επισκέπτες των Ιρίων που έχουν αγοράσει εξοχικές κατοικίες στην περιοχή και έχουν εγκατασταθεί σχεδόν μόνιμα. Να επισημάνουμε ότι τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού Γεύσης προέρχονται από την εξειδικευμένη σχολή μαγειρικής και ξενοδοχειακών σπουδών, Etoile στην Αθήνα. Τα  βραβεία του διαγωνισμού αξίας άνω των 1500€  αφορούν στην παρακολούθηση εξειδικευμένων σεμιναρίων στην σχολή  Etoile.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου