ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Οι άσχημες σύζυγοι είναι θησαυρός… λένε στην Κίνα!

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

    Η ειδική σύμβουλος σχέσεων Melissa Schneider, συγγραφέας του “Οι άσχημες σύζυγοι είναι ο θησαυρός στο σπίτι” μοιράζεται με τους αναγνώστες του Business Insider της διαφορές στα standards ομορφιάς μεταξύ Δύσης και Κίνας.
    “Οι άσχημες σύζυγοι είναι ο θησαυρός στο σπίτι” είναι έκφραση που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι επειδή πιστεύουν πως ένας άνδρας πρέπει να βγαίνει και να κάνει σχέσει με όμορφες γυναίκες πριν το γάμο, αλλά όταν έρθει η ώρα του γάμου η γυναίκα που θα παντρευτεί είναι καλύτερο να είναι άσχημη.
    Στον γάμο ο Κινέζος ψάχνει να βρει μία γυναίκα που θα αναθρέψει τα παιδιά τουθα φροντίσει του γέρους γονείς τουθα μαγειρέψει. Διαδικασίες που για να τις κάνει καλά δεν χρειάζεται να είναι όμορφη, σημειώνει η Melissa Schneider.
    Όπως πιστεύεται, ο γάμος έχει σκοπό να φέρει στο ανδρόγυνο απογόνους και να συσπειρώσει το ζευγάρι στις δυσκολίες της ζωής, με το σεξ και την κοινωνική ζωή να περνάνε με τον καιρό σε δεύτερη μοίρα. Έτσι η γυναίκα δεν χρειάζεται να είναι “βασίλισσα της ομορφιάς”.
    Μάλιστα αν η γυναίκα είναι όμορφη, υπάρχει κίνδυνος να ξοδεύει τα χρήματα του οικογενειακού προϋπολογισμού σε ρούχα, κοσμήματα, εξόδους ή ακόμα και να παρατήσει τον σύζυγό της για κάποιον πιο όμορφο και και πιο πολλά λεφτά.
    Στην Κίνα αν δεν παντρευτεί μία γυναίκα έως τα 28 της θεωρείται “γεροντοκόρη” έτσι η πίεση στις γυναίκες να παντρευτούν έως τα 28 είναι μεγάλη.. Όπως αναφέρει η Schneider μόνο το 20% των Κινέζων μετά τα 28 τους χρόνια είναι ελεύθερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου