ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ο Άγιος Πέτρος Άργους στο Λονδίνο


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 14.5.15 | 
 Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής Harrow Β.Δ. Λονδίνου ξεκίνησε στις 11 Μαίου 2015 η αγιογράφηση της κόγχης του Ιερού Βήματος.
Την εικονογράφηση του Ναού ανέλαβε ο εξαίρετος Αγιογράφος Θεόδωρος Βογδάνος, από τη Συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη, με τις βοηθούς του Πηνελόπη Παπαδημητρίου και Στέλλα Κελαντωνίδου.
Οι εικόνες ιστορήθηκαν στο εργαστήριο του Αγιογράφου στη Θεσσαλονίκη, πάνω σε ειδικό καμβά, και μεταφέρθηκαν στο Λονδίνο, όπου άρχισε άμεσα η τοποθέτησή τους στους ανάλογους τοίχους.
Η χαρά μας είναι απερίγραπτη καθώς ο  Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους ο Θαυματουργός έφθασε ήδη στο Ναό μας στο Λονδίνο, τοποθετήθηκε στο θρόνο του, από τον Αγιογράφο Θεόδωρο Βογδάνο, κι από εκεί μας βλέπει, μας ευλογεί και μας ενισχύει. Ας έχουμε την ευχή του κι ας μας συνοδεύουν οι πρεσβείες του.
Βέβαια πριν να ξεκινήσει το έργο τελέσθηκε η καθιερωμένη Δέηση, στην οποία παρακαλέσαμε τον Άγιο Θεό να παράσχει τη βοήθεια, την έμπνευση, τον φωτισμό και τη δύναμη που έχουν ανάγκη οι Αγιογράφοι, για να να φέρουν σε αίσιο πέρας το ιερό αυτό έργο.

Πρ. Αναστάσιος Σαλαπάτας

ΠΗΓΗ : "  http://www.argolikeseidhseis.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου