ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΑΓΑΠΗ Η ΧΡΗΜΑ;

ΠΗΓΗ : "   Votegreece.gr     " 

αγαπη η χρημα
Άρθρο αναγνώστη.
“Η αγάπη είναι αυτό που δίνει νόημα στην ζωή μας” ,”Η αγάπη κάνει την γη να γυρίζει” και “Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία” από μικρή ηλικία ακούμε αυτές τις φράσεις, τις υιοθετούμε και το κυριότερο τις πιστεύουμε.

Αν η Αγάπη είναι τόσο δυνατή και απαραίτητη για ποιο λόγο λοιπόν πασχίζουμε και αγχωνόμαστε καθ’όλη την διάρκεια της ζωής μας να βγάλουμε χρήματα, να τα αποταμιεύσουμε και την βάζουμε σε δεύτερη μοίρα; Ορισμένες φορές και τελευταία.
Για ποιο λόγο υποφέρουμε όλοι μας σχεδόν από μια ήπια μορφή κατάθλιψης. Αυτό υποδηλώνει ότι δεν ξέρουμε να αγαπάμε ούτε τους ίδιους τους εαυτούς μας, την ζωή μας.
Γεννήθηκες σε μια κοινωνία που το πρώτο πράγμα που σου μαθαίνουν είναι η δύναμη του χρήματος. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να σου διδάξουν το πως να αγαπάς και να είσαι ευτυχισμένος. Η αγάπη ωστόσο δεν γίνεται να διδαχτεί. Γεννιέσαι με την αγάπη μέσα σου αλλά στην πορεία την ξεχνάς γιατί διδάσκεσαι το πως να είσαι εγωιστής, κτητικός, “δυνατός”, έξυπνος.
Προσπαθείς να αρέσεις σε όλους αλλά ξεχνάς τον εαυτό σου. Το υγιή Εγώ σου. Γίνεσαι φιλόδοξος και σοβαροφανής. Είσαι συνεχώς μουτρωμένος και θλιμμένος. Όλα τα λεφτά του κόσμου δεν σε κάνουν ευτυχισμένο. Είσαι άπληστος θες περισσότερα και γι’αυτά τα περισσότερα θυσίασες την ευτυχία σου.
Η αγάπη είναι ένα παραμύθι που σου πλασάρει η κοινωνία. Αναζητάς το άλλο σου μισό στα τυφλά αγοράζεις ρούχα, περιοδικά με ζώδια για να δεις με ποιους ταιριάζεις, καλλυντικά, ακριβά παπούτσια αλλάζεις τα μαλλιά σου, το στήθος σου, τα νύχια σου. Αλλάζεις και αγοράζεις δώρα, ψεύτικα λουλούδια για μα αγοράσεις αγάπη. Γιατί η αγάπη πιστεύεις ότι είναι το κερασάκι στην τούρτα το κλειδί για την υπέρτατη ευτυχία.
Θέλουν να σε κρατήσουν έτσι. Θέλουν να αγοράζεις, θέλουν να είσαι τυφλός και άβουλος.
Αγάπη είναι η ζωή που ζεις, το ταξίδι όχι ο προορισμός.
Αγάπη είναι ο ίδιος σου ο εαυτός, να αγαπάς εσένα με όλο σου το είναι, να μην αλλάξεις για κανέναν.
Αγάπη είναι η ειλικρίνεια και όσο πιο ειλικρινής είσαι άλλο τόσο πιο αληθινός θα είσαι σε έναν ψεύτικο κόσμο και μόνο τότε θα βρεις την ευτυχία.
Όσο και να κυνηγήσεις την ευτυχία ποτέ δεν θα την βρεις. Η αλήθεια είναι ευτυχία, η αλήθεια η δικιά σου μέσω των βιωμάτων σου. Να ζεις κάθε στιγμή και τότε ζεις στην αιωνιότητα. Κάθε λεπτό τότε σταματάς να αγχώνεσαι για τα χρήματα γιατί τα χρήματα είναι απλός αέρας. Είναι χαρτί τίποτα άλλο. Θεωρείς τυχαίο ότι όσοι δεν κυνηγάνε τα χρήματα έχουν τα περισσότερα;
Είναι η στάση ζωής τους. Είναι αισιόδοξοι, πιστεύουν στην ζωή, ευχαριστούν για τα λίγα και έτσι ελκύουν τα περισσότερα. Απλά και ανώδυνα, όπως ο αέρας που αναπνέουν. Αυτή είναι η ζωή σου. Ορισμένα πράγματα δεν θα αλλάξουν, άλλαξε λοιπόν την ποιότητα. Άλλαξε την στάση σου. Άλλαξε την αντίληψή σου.
Αγάπα τα πάντα, ηρέμησε και αγάπα τα πάντα. Να αγαπάς και η γη θα γυρίσει, να αγαπάς και όσα έχεις θα είναι αρκετά. Να αγαπάς και η ευτυχία είναι μέσα σου. Μην την ψάχνεις άλλο.
Αγάπα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου