ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ...Με την πρόταση που κατέθεσε προς ψήφιση η Κυβέρνηση, αντιγράφοντας αυτά που έπρατταν και οι προηγούμενες συγκυβερνήσεις, θυσιάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και τους Απόστρατους, στον βωμό της εύκολης και χωρίς αντίδραση λύση, υποθηκεύοντας την ασφάλεια της Ελλάδας,καθόσον στο πακέτο μέτρων προβλέπονται τα παρακάτω:=======>> 1). Η μείωση των προμηθειών αλλά και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή απολύσεις!! 
2).Περικοπές στις συντάξεις γιατί: 
α).Παγώνουν τα όρια για την μηνιαία καταβολή της βασικής σύνταξης σε ονομαστικούς όρους μέχρι το 2021, δηλαδή μη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 
β).Αυξάνεται η εισφορά των συνταξιούχων υπέρ του κλάδου υγείας από το 4% στο 6% κατά μέσω όρο και επεκτείνεται και στις επικουρικές συντάξεις. 
γ). Οι αρχές θα εφαρμόσουν, νομοθεσία για τον εξορθολογισμό των Ειδικών Μισθολογίων, έως τα τέλη Νοεμβρίου 2015) 
3). Μείωση των μερισμάτων, καθόσον προβλέπεται η ενσωμάτωση του Μ.Τ.Σ στο ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), που είναι ελλειμματικό και για να επιβιώσει χρηματοδοτείται, μέχρι τώρα, γενναία από τον Κρατικό προϋπολογισμό. 
Η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος,από τον Οκτώβριο, θα έχει ως αποτέλεσμα οι εισφορές των ε.ε. στελεχών να μοιράζονται και στους συνταξιούχους των άλλων Επικουρικών Ταμείων. 
3). Δημοσιονομικά διαρθρωτικά μέτρα Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 100.000.000 € το 2015 και 200.000.000 € το 2016, μέσω στοχευμένων κινήσεων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των προμηθειών αλλά και του προσωπικού.
4).Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος Υιοθετείται νομοθεσία ώστε οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεων από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων να επιβαρύνονται με ετήσιο πρόστιμο, για όσους θίγονται από την επέκταση της ηλικίας συνταξιοδότησης, που ισοδυναμεί με το 10%, πάνω από την τρέχουσα ποινή του 6%. Ενσωμάτωση στο ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης)για όλα τα Επικουρικά Συνταξιοδοτικά Ταμεία, ώστε να διασφαλιστεί ότι, αρχής γενομένης από 1ης Ιανουαρίου 2015 όλα τα Επικουρικά Συνταξιοδοτικά Ταμεία θα χρηματοδοτούνται μόνον από τις δικές τους συνεισφορές. Παγώνουν τα όρια για την μηνιαία καταβολή της βασικής συντάξης σε ονομαστικούς όρους μέχρι το 2021. Αυξάνεται η εισφορά των συνταξιούχων υπέρ του κλάδου υγείας από το 4% στο 6% κατά μέσω όρο και επεκτείνεται και στις επικουρικές συντάξεις. Σταδιακή κατάργηση όλων των κρατικών χρηματοδοτικών εξαιρέσεων και εναρμόνιση στους κανόνες συμμετοχής για όλα τα συνταξιοδοτικά ταμεία στη δομή ή τις εισφορές του ΙΚΑ από 1 Ιουλίου του 2015. 
Κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν συντάξεις και αντιστάθμιση από τη μείωση των παροχών ή την αύξηση των εισφορών σε ισχύ από 31ης Οκτωβρίου 2015. 
5). Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη και Πάταξη της Διαφθοράς Εφαρμογή νόμου ώστε να υπάρξει: 
Μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου, αρχής γενομένης την 1η Ιανουαρίου 2016, που θα θέτει τις βασικές παραμέτρους με ουδέτερο δημοσιονομικό χαρακτήρα και σε συμμόρφωση με τον συμφωνηθέντα μισθολογικό προϋπολογισμό και με ορθή εφαρμογή σε όλο το πλαίσιο του δημοσίου τομέα, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης του μισθολογικού βάρους σε όλο το μισθολογικό φάσμα και σύνδεσή του με τις εργασιακές ικανότητες, την απόδοση και την υπευθυνότητα του προσωπικού. (Οι αρχές θα εφαρμόσουν, επίσης, νομοθεσία για τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων, έως τα τέλη Νοεμβρίου 2015). Δείτε εδώ την πρόταση στα Αγγλικά

ΠΗΓΗ : " http://saealarisas.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου