Έρευνα που διεξήχθη από το περιοδικό «Journal of Dental Research» έδειξε ότι 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι παραμελούν την υγεία των δοντιών τους.

Αν θέλετε να διατηρήσετε το πανέμορφο χαμόγελο σας, θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας 2 φορές την ημέρα πρωί και βράδυ.

Παρακάτω θα δούμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να βουρτσίσετε τα δόντια σας

1. Αγοράστε μια μέτρια οδοντόβουρτσα
Η μαλακή οδοντόβουρτσα δεν κάνει καλό καθαρισμό των δοντιών, ενώ η σκληρή οδοντόβουρτσα μπορεί να βλάψει τα ούλα.
2. Βουρτσίζοντας τα δόντια εξωτερικά
Τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα στη μέση της εξωτερικής πλευράς των δοντιών.
Ξεκινήστε το βούρτσισμα κάνοντας κυκλικές και απαλές κινήσεις, τραβώντας προς τα κάτω αν βουρτσίζετε τα επάνω δόντια και προς τα πάνω όταν βουρτσίζετε τα κάτω.
3. Βουρτσίζοντας εσωτερικά
Κρατήστε την οδοντόβουρτσα κάθετα και με απαλές κινήσεις προς τα πάνω και προς τα κάτω βουρτσίστε και την εσωτερική πλευρά των δοντιών.
4. Ανάμεσα στα δόντια
Κάνοντας  κυκλικές κινήσεις βουρτσίστε και τις άκρες των δοντιών που δαγκώνουμε το φαΐ, δώστε περισσότερη έμφαση στα πίσω δόντια όπως οι φρονιμίτες που μαζεύουν υπολείμματα φαγητών.
5. Αλλαγή οδοντόβουρτσας
Να αλλάζετε κατά τακτά χρονικά διαστήματα την οδοντόβουρτσα που χρησιμοποιείτε, να θυμάστε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε την ίδια οδοντόβουρτσα για πάνω από 4 μήνες.

Το πιο συνηθισμένο λάθος

Δεν απαλλαγούμε από τα υπολείμματα των τροφών αν απλά μετακινούμε την οδοντόβουρτσα δεξιά, αριστερά, με αυτό τον τρόπο αυτό που θα καταφέρουμε είναι να μεταφέρουμε τα υπολείμματα ανάμεσα στα δόντια που τελικά μπορεί να μας οδηγήσει ακόμα και σε τερηδόνα.
Γιαυτό θα πρέπει να μετακινείτε την οδοντόβουρτσα μόνο πάνω και κάτω ώστε τα υπολείμματα να απομακρύνονται εντελώς από τα δόντια.