Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Vocative, «οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν googlάρει αυτή την περίοδο τις ελληνικές διακοπές πιο πολύ απ’ ό,τι τα τελευταία 10 χρόνια».

Βάσει της υπηρεσίας Google Trends, η οποία αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για έρευνα αγοράς, η χώρα που δείχνει αυτήν την περίοδο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ελληνικές διακοπές είναι η Βρετανία. Όπως τονίζει, εξάλλου, ο Independent αμέσως μετά το δημοψήφισμα, καταγράφηκε αύξηση του ενδιαφέροντος για διακοπές στην Ελλάδα και στα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας.
Αύξηση έως και 16% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και αύξηση 12% σε σχέση με πέρσι, σημειώθηκε και στη ταξιδιωτικά πλατφόρμα Skyscanner, ενώ αντίστοιχη άνοδο της τάξεως του 15% συγκριτικά με τον Μάιο, παρατήρησε και το Trivago για τον Ιούνιο.
Το ίδιο αυξημένο με των Βρετανών είναι το ενδιαφέρον και των Ιταλών για ελληνικές διακοπές.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, «παρά την οικονομική κρίση η Ελλάδα έχει κατακτήσει και φέτος τους Ιταλούς και δεν αναμένεται να υπάρξει ουσιαστική μείωση αφίξεων Ιταλών τουριστών στην χώρα».
Μάλιστα, το περιοδικό Panorama, που είχε ταχθεί κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη χώρα μας, έγραψε ότι «η Ελλάδα είναι ο κύριος προορισμός για τις διακοπές των Ιταλών».
Ωστόσο, το ενδιαφέρον για καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν εξαντλείται στους Βρετανούς και στους Ιταλούς. Ανάλογο ενδιαφέρον έχει παρατηρηθεί τόσο από τηΓερμανία, όσο και από την Αυστρία.
altsantiri.gr