ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε ομάδα διαρρηκτών που είχε... θησαυρίσει

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε ομάδα διαρρηκτών που είχε... θησαυρίσει
    Χρηματικό ποσό 170.000 ευρώ και χρυσαφικά και κοσμήματααξίας 85.000 ευρώ είχαν αποφέρει τον τελευταίο μήνα σε μία εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα διαρρηκτών οι διαρρήξεις δύο διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη, από ένα από τα οποία είχαν αφαιρέσει και πακτωμένο χρηματοκιβώτιο.
    Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα αποτελείται από 5 Βούλγαρους υπηκόους, ηλικίας 36 έως 48 ετών, ένας από τους οποίους ήταν ο 42χρονος αρχηγός της, ενώ οι άλλοι είχαν εκτελεστικά καθήκοντα και χρησιμοποιούσε εξαιρετικά εξειδικευμένο διαρρηκτικό εξοπλισμό τόσο για την παραβίαση κλειδαριών θωρακισμένων θυρών όσο και για την διάρρηξη και κοπή χρηματοκιβωτίων.
    Η οργάνωση προεπέλεγε τους στόχους με κριτήριο την απουσία των ενοίκων, για την διαπίστωση της οποίας χρησιμοποιούσε μικρά ξυλάκια τα οποία έβαζε στο κάτω μέρος των κεντρικών εισόδων των διαμερισμάτων, ελέγχοντας πιθανή μετακίνησή τους, που αν δεν γινόταν, επιβεβαίωνε την απουσία των υποψήφιων θυμάτων τους.
    Εννέα τέτοια ξυλάκια μαζί με 3 φιάλες υγραερίου – οξυγόνου, ένα φλόγιστρο για την κοπή βαρέων μετάλλων, 14 ηλεκτρόδια για συσκευή κοπής-συγκόλλησης βαρέων μετάλλων, ένα ζευγάρι προστατευτικών γυαλιών για τις εργασίες με τον προαναφερόμενο εξοπλισμό, ένα διαρρηκτικό εργαλείο κλειδαριών θωρακισμένων θυρών ασφαλείας και 20 κεφαλές τρυπανιού εντοπίστηκαν στον χώρο της προσωρινής διαμονής τους στη Θεσσαλονίκη και στα τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν.
    Ο χώρος της διαμονής τους, όπου συνελήφθησαν χθες μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, ήταν προσωρινός έτσι ώστε να αποφεύγεται πιθανός εντοπισμός τους και για αυτό το λόγο μετά τις διαρρήξεις αποχωρούσαν με προορισμό τηΒουλγαρία.
    Στην κατοχή τους βρέθηκαν 6.250 ευρώ και τα κλειδιά τριών οχημάτων των παθόντων.
    Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής με τα οποία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο να υπήρξαν και άλλα θύματα της δράσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου