Περιέχει αρκετές βιταμίνες, με κυρίαρχη την βιταμίνη C και την Ε χάρη στις οποίες βοηθάει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου και στην αντίσταση του οργανισμού στις ασθένειες αφού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Αποτελεί καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών επομένως, είναι ιδανικό αν προσέχεις τη διατροφή σου καθώς προσφέρει λίγες θερμίδες και μεγάλη ποσότητα βιταμινών. Τα μέταλλα που περιέχει είναι το κάλιο, φώσφορο, και μαγνήσιο. Στη λίστα των μετάλλων προστίθενται και ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το ασβέστιο, το σελήνιο και το φθόριο.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ενυδατώνει το σώμα, την επιδερμίδα, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πολύτιμο για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος καθώς αποτελείται κατά 89% από νερό. Εκτός όμως από τα πολύτιμα συστατικά που προσφέρει στον οργανισμό, χρησιμοποιείται και ως καλλυντικό.
Τέλος χάρη στην περιεκτικότητα του σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες, το ροδάκινο είναι κατάλληλο αν αντιμετοπίζεις προβλήματα άγχους, υπερέντασης και αν νιώθεις κόπωση καθώς δρα ως ηρεμιστικό και αγχολυτικό.