ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Άγγλοι τουρίστες με τρένο στο Ναύπλιο

ΠΗΓΗ : "    " 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3.9.15 | 
 Εκδρομή με τρένο στο καταργημένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, πραγματοποιούν Άγγλοι τουρίστες από τις 13 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Στην πρόσκλησή τους οι διοργανωτές σημειώνουν: «Σας προσκαλούμε να έρθετε μαζί μας στο δεύτερο ετήσιο σιδηροδρομικό ταξίδι μας γύρω από την Πελοπόννησο, ένα μέρος του μύθου, όμορφα τοπία και ένα ενδιαφέρον μείγμα των διαφορετικών πολιτισμών που άφησαν το σημάδι τους πάνω στη γη και τους ανθρώπους της. Το τρένο θα μας πάει στην κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, στις ομηρικές Μυκήνες, το ενετικό κάστρο της πόλης του Ναυπλίου και πολλά άλλα θαύματα».

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει:

- Την πρώτη μέρα, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου: Ταξίδι με τον οδοντωτό από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα. «Τα 22 χιλιόμετρα της σιδηροδρομικής γραμμής θεωρούνται ως ένα από τα δέκα κορυφαία δύσβατων σιδηροδρόμων στην Ευρώπη. Ενα πραγματικό θαύμα σιδηροδρομικό που σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα από Γάλλους μηχανικούς», επισημαίνεται στο πρόγραμμα.

- Τετάρτη 14 Οκτωβρίου: Επίσκεψη στο τοπικό μνημείο για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Επιστροφή στο Διακοπτό και από κει στην Πάτρα, όπου προβλέπεται διανυκτέρευση.

- Πέμπτη 15 Oκτωβρίου: Από την Πάτρα στον Πύργο και από κει στο Κατάκολο (παραμονή για 1 - 2 ώρες) και στην Ολυμπία.

- Παρασκευή 16 Οκτωβρίου: Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ολυμπίας, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζοντας προς τα νότια, το τρένο θα περάσει από αμμώδεις παραλίες της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου (που είναι προστατευόμενη περιοχή "Natura 2000") και τη στενή λωρίδα γης ανάμεσα στη λίμνη του Καϊάφα και τη θάλασσα. Θα γίνει στάση στο Καλό Νερό και το τρένο θα καταλήξει στην Κυπαρισσία, όπου προβλέπεται διανυκτέρευση. Οι εκδρομείς θα επισκεφθούν την Παλιά Πόλη, με το κάστρο που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, τα παραδοσιακά σπίτια και τη θέα προς τη θάλασσα.

- Σάββατο 17 Οκτωβρίου: Αναχώρηση από Κυπαρισσία προς Καλαμάτα. Προβλέπεται στάση στο Ζευγολατιό για παστέλι και καφέ κάτω από τα πλατάνια. Στο Μελιγαλά οι εκδρομείς θα κατέβουν και με πούλμαν θα επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη (αρχαιολογικό χώρο και μουσείο). Μετά το γεύμα θα περάσουν από τη Μεσσήνη και θα καταλήξουν στην Καλαμάτα, όπου προβλέπεται διανυκτέρευση.

- Κυριακή 18 Οκτωβρίου: Προβλέπεται αναχώρηση με το τρένο με προορισμό Χράνους και Μεγαλόπολη. Επειδή, όμως, έχει σημειωθεί κατολίσθηση του βουνού μετά το Δεσύλλα και έχει πρόβλημα η γραμμή, οι μετακινήσεις πιθανότατα θα γίνουν οδικώς. Με αυτόν τον τρόπο θα επισκεφθούν την Αγία Θεοδώρα. Το απόγευμα, αφού θα περάσουν από Τρίπολη και Μύλους, θα καταλύσουν στο Ναύπλιο.

- Δευτέρα 19 Οκτωβρίου: Ελεύθερη μέρα για εξερεύνηση του Ναυπλίου.

- Τρίτη 20 Οκτωβρίου: Επίσκεψη στην ακρόπολη της ομηρικής Τίρυνθας και στη συνέχεια με το τρένο στο Αργος, στις Μυκήνες και μέσω Δερβενακίων στην Κόρινθο. Από κει θα αναχωρήσουν με τον προαστιακό για το "Ελευθέριος Βενιζέλος".Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/75365-treno-peloponnisos-aggloi

ΠΗΓΗ : "  http://www.argolikeseidhseis.gr    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου