Φαίνεται ότι η κρίση έχει οδηγήσει μαζικά τους Έλληνες στη δωρεάν  «ψυχαγωγία» του σερφαρίσματος στο διαδίκτυο, η οποία όμως παίρνει χαρακτηριστικά … κατάχρησης.


Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τα πιο πρόσφατα στοιχεία των 31 Γραμμών Βοηθείας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Insafe κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.
Η Ελλάδα, με ποσοστό 31% έναντι 5% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, κατέχει την πρώτη θέση στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου, ανάμεσα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για το πρώτο τετράμηνο του 2015, έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί 180 αναφορές για υπερβολική χρήση διαδικτύου, 96 αναφορές για θέματα online ιδιωτικότητας (κατάχρηση-προστασία προσωπικών δεδομένων) και 65 αναφορές για κυβερνο-εκφοβισμό.
Η κατάχρηση του διαδικτύου είναι κάτι που αφορά όλους μας αφού είμαστε οι περισσότεροι «κολλημένοι» στον υπολογιστή μας και κατά την διάρκεια της εργασίας μας αλλά και στον ελεύθερο χρόνο μας και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη ειδικά στις παιδικές και εφηβικές ηλικίες.