ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Ενημερωτική συνάντηση Συνδέσμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ,Δυτικής Ελλάδας και Μακεδονίας , 24-10-2015 ΚΟΡΙΝΘΟ. ΘΕΜΑ : ΤΑΜΕΙΩΝ V I D E O 2 " ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ "


Α.  Τ Ε Α Π Α Σ Α
Ζητήσαμε την κατάργηση του άρθρου 220 τουΝ.4281/2014 και του άρθρ.1, παρ. 28 του ν.4334/2015, με τα οποία εντάσσεται το ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ, παρότι με  το Ν. 4331/2-7-15, δόθηκε παράταση για αυτοτέλεια του Ταμείου  έως 31-12-15. Ωστόσο εναλλακτικά και σε περίπτωση που δεν καταστεί  δυνατή η αυτοτέλεια ενός βιώσιμου και υγιούς Ταμείου,
να τεθεί σε εφαρμογή η δημιουργία ασφαλιστικού πυλώνα  για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην ενέργεια και αποστρατεία, αίτημα το οποίο έχει καλλιεργηθεί και δικαιολογείται απόλυτα από τις ειδικές ρυθμίσεις που διέπουν τις δύο κατηγορίες στελεχών.

 Τονίσαμε την ανάγκη για τη   διατήρηση υφιστάμενων πόρων και την αναζήτηση νέων για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων(ΜΤΣ-ΤΕΑΠΑΣΑ), γιατί, μετά τα νέα δεδομένα ( κούρεμα ομολόγων, απουσία προσλήψεων κλπ), αποτελεί μείζον ζήτημα η βιωσιμότητα των Ταμείων.

3.  Μ Τ Σ – Μετοχικά Ταμεία .
•    Τονίσαμε την ανάγκη να διατηρηθεί ο μετοχικός χαρακτήρας του ΜΤΣ, οι κοινωνικοί πόροι, η ισότιμη συμμετοχή των μετοχομερισματούχων της ΕΛ.ΑΣ. σε αυτό, η αναλογική μας εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Ταμείου και η κατάργηση του άρθρου άρθ.27 του Ν. 1911/90. Παράλληλα ζητήσαμε να υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ σε εφαρμογή του Ν.4256/14-04-2014, (άρθρο 45), με τον οποίο προβλέπεται  η περιέλευση νέων πόρων στο ΜΤΣ και το ΤΕΑΑΠΑΣΑ σε ποσοστό 5% από τις παραβάσεις του ΚΟΚ που βεβαιώνονται από Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
•    ΠΟΚΕΑ: Ζητήσαμε την παροχή αμέριστης στήριξης στο νεοδιορισθέν Δ.Σ  για την απρόσκοπτη υλοποίηση του Ν. 3688/2008, που αφορά στη λειτουργία του  Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας.
•    Το ΥΠΕΘΑ έχει στείλει στο Υπουργείο Οικονομικών επεξεργασμένη πρόταση Νομοθετικής Πρωτοβουλίας , με την οποία προτείνεται η άμεση απεμπλοκή των  τριών Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών αυτών από τις διατάξεις θέματος αρμοδιότητος Υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
•    Το ΥΠΕΘΑ θα προωθήσει επίσης πρόταση για εξαίρεση των Μερισμάτων και των ΕΚΟΕΜ από το άθροισμα των συντάξεων , όπως αυτές υπολογίζονται από την ΗΔΙΚΑ , γιατί τα Μετοχικά αφενός δεν είναι επικουρικά και αφετέρου αυτός ο τρόπος υπολογισμού συντάξεων και κρατήσεων είναι κατάφορα άδικος αφού γίνεται επί πλασματικών και όχι πραγματικών αποδοχών.
•    Υπάρχει μελέτη για αποκατάσταση της απώλειας λόγω P.S.I.
Το ΥΠΕΘΑ παρακολουθεί και θα αντιδράσει , εφόσον υπάρξει , Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για ένταξη των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (Μετοχικά Ταμεία και Ενώσεις Αποστράτων) στον Ενιαίο Λογαριασμό που θα ελέγχεται από τον Υπουργό Οικονομικών  , που επί του παρόντος δεν έχουν ενταχθεί (Ν..4337/15-ΦΕΚ Α.΄129 από 17-10-2015 ʼρθρο 69Α παράγραφοι 1 και 6 σελίδα 1185)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου